Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.12.2012. u 12:00

Na pozicijama MVP predviđeno je ukupno 300.000 kuna za financiranje projekta - Jadranska Provansa

Božo Kovačević, bivši ministar i veleposlanik, pokušao je za časopis Banka otkriti troškove u državnom proračunu bez kojih se može i utvrdio da se i dalje rasipaju milijunski iznosi. Pravi je bombon pronašao u troškovima ministarstva vanjskih poslova. Na pozicijama MVP predviđeno je ukupno 300.000 kuna za financiranje projekta - Jadranska Provansa. Od toga je 200.000 kuna predviđeno za zaposlene, a 100.000 za donacije. Ali zašto se ministarstvo Vesne Pusić bavi razvojem seoskog turizma u Zagori? Treba li zbrinuti nekog vrijednog člana HNS-a?

Porez na nekretnine zahvatio bi i Isusovu štalicu

Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, u svojoj božićnoj poruci vjernicima otišao je vrlo daleko povezujući Betlehem i Hrvatsku. „U betlehemskim poteškoćama prepoznajemo i naše današnje probleme“, poručuje Barišić i primjećuje da se i Isus „rodio na rubu siromaštva u vrijeme popisa stanovništva i razrade novih poreznih mjera u kojima su neki vidjeli spas i izlaz i gospodarske krize, a drugi još veću opasnost“. O porezu na štalicu se nije izjasnio.

Registar branitelja aktivirao energiju hrvatskog jala

Predrag Fred Matić, ministar branitelja, već dan po objavi registra primio je 10.000 dojava o lažnim braniteljima. Prijave dostavljaju vrijedni susjedi i „prijatelji“, a pokreće ih nepresušna energija – energija hrvatskog jala.

Značajna ušteda: Hrvatsku vojsku treba privatizirati

Ante Kotromanović, ministar obrane, govoreći na sjednici Vlade o Zakonu o službi u OS-u je rekao da on državi čini štetu pogotovo zbog odredbe o radnom vremenu vojnika do osam sati. „Mi smo jedina država na svijetu koja ima tu odredbu i zbog toga imamo tužbe teške stotine milijuna kuna. Pa mi smo do sad morali plaćati stražara da radi vikendom!“ – požalio se ministar. Umjesto da vojnicima na straži plaćaju prekovremene i razne dodatke na smjenski rad, u MORH-u su odavno mogli “outsourcati“ stražarsku službu nekom privatniku. U zemlji s 350.000 nezaposlenih mnogi bi stražarili i za minimalac. Rejting agencije sigurno bi pozdravile privatizaciju stražarske službe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?