Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Microsoft: Windows 7 neće biti razočaranje

30. listopada 2008. u 10:03 6 prikaza
win7-txt.jpg
Foto: import

Microsoft koji uskoro objavljuje novu verziju Windowsa, nazvanu Windows 7, obećao je svojim korisnicima da novi operativni sustav neće biti razočaranje poput Viste. Tvrde da su učinili sve kako bi podigli sigurnost korištenja Windowsa na računalima, pogotovo za nove korisnike kojima je zaštita najprotrebnija.

- U Visti smo napravili neke greške i sada aktivno radimo na njihovom uklanjanju. Novi Windowsi biti će lakši za korištenje, a donijet će i još neka poboljšanja koja bi trebala zadovoljiti kritičare, rekao je Steven Sinofsky, potrepdsjednik grupacije Microsoft Windows.

Analitičar Michael Silver smatra da sustav Windows 7 ipak neće doživjeti takav boom, a razlog je negativna reputacija Viste.

Najveća novost kod Windowsa 7 je "Windows Touch" koji će omogućiti korisnicima upravljanje računalom putem dodira na zaslonu, što je tehnologija slična onoj kod iPhonea. Druga novost je nova alatna traka koja će korisnicima omogućiti lakše praćenje otvorenih dokumenata, programa i datoteka.

Microsoft još uvijek nije objavio točan datum izlaska Windowsa 7, ali pretpostavlja se da bi se novi operativni sustav u trgovinama mogao naći početkom 2010.

(A.Be.)

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak