Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trenerov osvrt

French: I dalje ću voditi Medveščak, a dovest ćemo prave igrače!

'06.08.2013., Slovenija - Maribor, Ledena dvorana Tabor. Pripremna utakmica hokeja na ledu, KHL za sezonu 2012/13. Medvescak - Torpedo. Trener Mark French. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
17.03.2014.
u 12:54

- Ove sezone smo pokazali kakva momčad želimo biti. Važno je da to ponovimo i iduće sezone

Nakon što je Medveščak ispao iz doigravanja i završio sezonu, trener Mark French obećao je da se nakon odmora vraća u Zagreb. I sljedeću sezonu predvodit će 'medvjede'.

- Vraćam se, zajedno s obitelji, u Zagreb i iduće sezone što je super. Djeca su mi još mala i ovo je odlična sredina za njih. Uživali smo u Zagrebu i u odnosu koji smo imali s klubom. U Zagrebu me je iznenadio i oduševio odnos igrača s navijačima. Ponosan sam što imam priliku i naredne sezone trenirati Medveščak! Vidimo se iduće sezone, rekao je French i pogledao unaprijed:

- Ove sezone smo pokazali kakva momčad želimo biti. Važno je da to ponovimo i iduće sezone. Vjerujem da će nekim igračima, koji će se vratiti, ovo iskustvo iz prve sezone biti jako bitno. Kemija koju smo imali iznimno je važna, i uvijek se bojiš da ćeš izgubiti neke od igrača i da će to utjecati na kemiju u momčadi, ali igrači su navikli na to. Promjene se događaju. No, Aaron Fox i Markoantonio Belinić su tu, oni će pronaći prave igrače, koji će doći u Medveščak zbog pravih razloga, kao što su to napravili za sada već prošlu sezonu.

Osvrt na 2013./2014. KHL sezonu dao je i direktor hokejskih operacija Markoantonio Belinić.

- Godine 2009. krenuli smo s EBEL-om, u njemu smo se razvijali, da bismo na kraju dobili poziv da se pridružimo u Kontinentalnu hokejsku ligu. Prošle godine smo Aaron Fox i ja, kada još nismo znali da smo ušli u KHL, otišli u Kanadu i Ameriku i počeli smo regrutirati nove igrače i trenere kako bismo oformili momčad za 2013./2014. sezonu. Na putovanju kroz Ameriku i Kanadu naišli smo na iznimno kvalitetnog trenera Marka Frencha i od prvog dana od kada smo stupili u kontakt s njim, pokazao je veliki interes za izazov da dođe u Zagreb i da preuzme KHL momčad u Hrvatskoj te da pokuša zajedno sa svima nama napraviti iznimno kvalitetan rezultat koji smo i postigli ove godine ulaskom u doigravanje. Trenerski kadar odradio je lavovski posao. Potrudili su se da momčad igra kvalitetno i da se ravnopravno može boriti s visokobudžetiranim klubovima koji se natječu u KHL-u. U doigravanju nas je dočekao bolji suparnik, Lev, koji je pobijedio 4-0 seriju, ali nije nas pobijedio samo tako lako. I igrači Leva su se morali dobro namučiti da nas pobijede. Zadovoljni smo cijelom sezonom i uspjehom u prvoj KHL sezoni.

Komentara 1

VL
????
15:39 17.03.2014.

A kaj budu sad kad se uvedu sankcije protiv Rusije? Ne buju smjeli igrat s njima, a ugovori su potpisani. Bojim se da će ovo neslavno financijski završit osim ako ih Austrijanci ne prime natrag u EBEL u tom slučaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije