Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.07.2011. u 12:00

Je li taj čovjek normalan, pitaju se muževi po kafićima pri spomenu supruga pobjednice Big Brothera.

U zemlji u kojoj se silovanje jedva smatra zločinom, a pripadnici elite svoje žene izbacuju iz kuće ne dajući im ni da pokupe krpice, izvanredna je hrabrost 32-godišnjeg pomorca Ivana Čvrljka. Suprug pobjednice Big Brothera pokazao se u najmanju ruku, barem po onome do sada, kao kandidat za muškarca desetljeća u Hrvatskoj. Nakon što je tri mjeseca morao gledati kako supruga ljubi drugoga, redale su se vijesti koje su za hrvatske prilike nevjerojatne. Iako su ga neki mediji na vrijeme naputili da bi u brakorazvodnoj parnici mogao dobiti dijete, on je kćerčicu odmah doveo da se vidi s majkom, a o tome kako će podijeliti brigu o djetetu tek će se dogovoriti, kaže. Donio je Marijani i stvari, razgovarao s njom, poželio joj sreću te bio razočaran što mu nije rekla ni da joj je žao.

Odlazi tri mjeseca na more, želeći očito malo mira nakon svega. A lijepo je dobio naputke u medijima, te na polovicu novca ima zakonsko pravo, te dijete može dobiti bez problema jer i suci bi mogli presuditi da takvoj majci dijete ne treba povjeriti. Je li taj čovjek normalan, pitaju se hrvatski muževi po kafićima raspredajući kako bi se sve osvetili da su oni na Čvrljkovu mjestu. “Upao bih u tu kuću odmah i sredio je tamo”, kaže jedan, naoko normalan, zacijelo ne shvaćajući da takvim ocjenama počinje nalikovati na jednog na taj način aktivnog muškarca, na Dragana Paravinju, kojeg upravo drže u sarajevskom pritvoru dok se ostaci sedamnaestogodišnjakinje traže na dnu Krke. Kako se čini, Paravinja je imao gotovo redovit seksualni život temeljen na hvatanju žena, a pitanje je koliko je napadanje osamljenih djevojaka još uobičajeno u nekim krajevima Hrvatske. Djevojke koje poslije šute, što je zlatno pravilo u nekim hrvatskim krajevima, u ovom slučaju to je Dalmatinska zagora, a mogao je biti i bilo koji drugi kraj, a od toga možda nije daleko ni Šibenik, u kojem će i dalje živjeti Ivan Čvrljak, muškarac kakvog bi možda trebalo, ako je moguće, presaditi i u hrvatsku elitu koja živi na najboljim lokacijama glavnoga grada. A tu smo se nagledali svega.

Bilo je tajkuna koji nakon pucanja ljubavne veze na sudu rješavaju pitanje čije je ženino rublje, košarkaša čija ljubav puca čim bi netko tko s njima dijeli život dijelio i dolare od milijunskih ugovora. Bilo je i gorljivih Europljanina i zagovornika ljudskih prava koji nisu prezali ni od batine ni od uništavanja bivših supruga svim sredstvima, otimanja djece... A i sam je Marijanin muž mogao, kako je to učinio njezin ljubavnik, samo pažljivo poslušati što bi mu sve poznanici, prijatelji, susjedi mogli savjetovati i postupiti sasvim drugačije. Kakav je sve arsenal mogao aktivirati kako bi se osvetio, kako bi nanio bol. Zapravo je, kad se dobro razmisli, teško zamisliti i ženu koja bi do te mjere mogla zadržati prisebnost u takvoj situaciji.

Zanimljiv komercijalni eksperiment s ljudskim životima, koji mnogi vole, a drugi ne podnose, bit će ubrzo zaboravljen. Bit će tako zacijelo i s akterima, uostalom kao i gotovo sa svim instant-zvijezdama bezbrojnih potraga za talentima. No, možda postupak Ivana Čvrljka zaslužuje da bude zapamćen, kao lekcija iz Šibenika hrvatskim muškarcima.

Komentara 62

Avatar drug tito
drug tito
13:16 01.07.2011.

Bože blagi! ne mogu vjerovati što je \"novinarka\" ovdje napisala. Ovakvu količinu stereotipa, feminizma, gluposti, nagađanje se ne može naći ni u birtijama. Koma!

DU
Deleted user
12:13 01.07.2011.

Stvarno je svašta nadrobila ova Silvana! Kontrapunkt čovjeku, muškarcu koji je jednostavno otišao od nevjerne žene dala je u silovatelju, ubojici, izopačeniku i, luđaku. I spominje Dalmatinsku zagoru, u kojoj se, po njoj, nekažnjeno siluje, terorizira i maltretira žene! Zaista, novinarski kruh nije lako zaraditi, ali vrijeđati i demonizirati čitav jedan spol, ovog puta muški, nije rješenje. Pogotovo na ovakav totalitarni, u suštini rigidan feministički stav! (koji često proizvodi kontrareakciju) Zar mi ostali, koji demokrščanski živimo s ravnopravnim i jednakovrijednim partnerima, bez nasilja i terora, uopće imamo mjesta pod suncem? A Ivan? Pa u narodu ima odavno naziv za takvoga: Čovik - P_I_Z_D_A!

PO
ponekad
11:33 02.07.2011.

02.07.2011. u 09:20h Antiša je napisao/la: Vi koji osuđujete Marijanu, jeste li vi bezgriješni. Licemjeri ste nad licemjerima. ++++ a da i ti biseru nemaš jednu takvu u kući ???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?