Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zijev...

Jeste li među onima koji nakon seksa odmah zaspu? Evo što to otkriva o vama

par u krevetu
Foto: Thinkstock
10.02.2014.
u 19:00

Žene mnogo češće zaspu prve ako seksa nije bilo

Spavanje nakon seksa rezultat je opuštenosti i želje za bliskošću.

Muškarci i žene podjednako "utonu u san", a muškarac kasnije zaspi ako nije bilo seksa. Spavanje odmah nakon seksa najčešće se tumači kao nezainteresiranost i neromantičnost partnera, međutim tim činom on zapravo otkriva da je zaista zaljubljen, tvrde znanstvenici sveučilišta u Michiganu. Oni su otkrili da ljudi koji odmah nakon seksa "utonu u san", imaju veću želju za bliskošću s partnerom, prenosi Daily Mail.

– Mogli bismo reći da što prije naš partner zaspi nakon seksa, to je on opušteniji i željniji dubljeg odnosa – kaže voditelj istraživanja dr.. Daniel Kruger. Taj zaključak znanstvenici su donijeli uz pomoć neprijavljene studije koja je obuhvatila gotovo 500 ljudi, a govori o njihovu ponašanju prije i poslije seksa i o tome koliko su zaljubljeni i zadovoljni u odnosu. Unatoč stereotipima, znanstvenici su otkrili da muškarci ne zaspu češće nakon seksa nego žene, tj. da oni to ne čine u većoj mjeri nego žene.

Žene mnogo češće zaspu prve ako seksa nije bilo.

– Moguće je da muškarci ostaju duže budni kako bi čuvali svoju partnericu, ali i kako bi zaveli svoju partnericu da do seksa ipak dođe – kaže koautorica studije Susan Hutches.

Dodala je da su za evolucijsku psihologiju vrlo bitna i specifična ponašanja neposredno nakon seksa.

>>Želite da vam radi baš to? Recite mu!

>>Želite da ona dođe do vrhunca? Evo što čini dobrog ljubavnika

Komentara 1

SE
sestrićna
20:15 10.02.2014.

tople vodice nikad dosta :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije