Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li ih svjesni?

5 stvari koje uništavaju vašu vezu

prvi spoj, ljubav, smijeh, veza
Foto: Thinkstock
21.02.2016.
u 17:44

Neke od njih radimo već na prvom spoju, neke tijekom upoznavanja s partnerom, a neke pak u ozbiljnim vezama

Postoje stvari kojih često nismo ni svjesni, a koje itekako utječu na naš odnos s partnerom. Neke od njih radimo već na prvom spoju, neke tijekom upoznavanja s partnerom i tijekom neobaveznih izlazaka, a neke pak u dugotrajnim i ozbiljnim vezama. 

Robert Weiss, psihoterapeut s više od 20 godina iskustva, za Psihology Today otkrio je 5 najučestalijih pogrešaka koje mogu vrlo brzo narušiti vaš idiličan odnos s partnerom.

1. Previše otkrivate

Jedna od najčešćih pogrešaka na prvom spoju je ta da previše otkrivate o sebi. U prvih nekoliko spojeva vaš potencijalni partner ne treba saznati baš sve o vama, vašim problemima, bolestima, borbi s depresijom, problematičnim  članovima obitelji...Prvi sastanci služe postepenom upoznavanju, a ne testiranju osobe kojim nastojite vidjeti koliko je spremna tolerirati vaše nesavršenosti.

2. Previše ste samouvjereni

Svatko ima pravo na svoje mišljenje i toga budite svjesni. Teške teme o politici i raznim svjetonazorskim pitanjima nisu prikladne za prvi spoj. Ako ih već i ne možete izbjeći pokušajte barem biti umjereni u iznošenju svojih stavova i prihvatite da druga strana možda ima potpuno drugačije stavove koje morate prihvatiti želite li s njim ostvariti neki odnos. 

3. Pričate o bivšem/bivšoj na prvom spoju

Razgovori o bivšim partnerima na prvom spoju su zabranjeni! Vaš potencijalni partner doista ne želi znati sve pojedinosti o vašem odnosu i razlozima vašeg prekida. Osim toga tim odajete poruku 'S tobom sam na spoju samo zato što moja bivša veza nije funkcionirala. I ne nisam još preboljela prekid'. Stoga takve razgovore ostavite za vaše prijateljice.

4. Svoju vezu odmah 'ozakonjujete' online

Facebook, Twitter i Instagram predstavljaju odličan način za održavanje kontakata s prijateljima i rodbinom. Ipak budite oprezni sa svojim objavama na društvenim mrežama pogotovo ako se one odnose na osobu koju znate svega nekoliko dana. Promjena statusa iz 'single' u 'in a relationship' može vas koštati veze jer postoji mogućnost da ćete tim potezom stvoriti pritisak vašem (potencijalnom) partneru.

5. Prevelika očekivanja

Osobe koje su u dugim vezama često od svog partnera očekuju gotovo nemoguće. Predbacujete mu da nije dovoljno romantičan kao u početku, da nije dovoljno zabavan, da se više ne trudi kao prije...Shvatite da je vaša veza u početku bila previše idealizirana samo zbog vaših nabijenih emocija. Kada jednom zaljubljenost splasne valja dobro izvagati pozitivne i negativne strane nakon čega ćete moći donijeti ispravnu odluku o tome trebate li ostati zajedno ili ne. 

>>Vjenčali ste se? Ovo su izjave koje biste sada trebali izbjegavati

>>U vezi ste s kolegom na poslu? Ova pravila biste trebali znati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije