Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skriveno ili javno?

U vezi ste s kolegom na poslu? Ova pravila biste trebali znati

Veza na poslu
Foto: Thinkstock
1/4
28.01.2016.
u 07:00

Ako već niste mogli odoljeti i pali ste u "mrežu", onda je dobro znati, za dobrobit i jedne i druge strane, određena pravila ponašanja.

Imati vezu na radnom mjestu nije baš najpametnija ideja. Ali ljubav ne bira, zar ne?

Tijekom istraživanja koje je proveo Career Builder, 40 posto ispitanika priznalo je da je imalo ili ima romantičnu vezu s kolegom, a jedna trećina takvih veza bude okrunjena brakom. 

Ako već niste mogli odoljeti i pali ste u "mrežu", onda je dobro znati, za dobrobit i jedne i druge strane, određena pravila ponašanja. 

Jedno je svakako ovo: ako ikako možete, tu vezu držite tajnom među ostalim kolegama. 

Usporite

Ako vam je netko od kolega ili kolegica zapeo za oko, nemojte srljati. Neke se osobe ponašaju poput kameleona, u poslovnom okruženju na jedan način, a u privatnom na drugi. Upoznajte osobu prije i pobrinite se da prije bilo kakvog pokušaja veze, uz to što ste kolege, postanete i prijatelji. 

Poštujte kodeks tvrtke

Provjerite kako se u tvrtki u kojoj radite odnose prema vezama na radnom mjestu. Ako su propisana pravila za takve situacije, poštujte ih da ne biste sebe ili nekog drugog doveli u nepovoljan položaj. 

Krijte, barem u početku

Sretni ste i imate leptiriće u trbuhu svaki put kada se sretnete u prolazu ili odete zajedno na pauzu. Osmijeh na vašem licu može otkriti puno, no ipak se pokušajte suzdržati i vašu vezu kriti barem dok je još u povojima. Ne znate kako će i kada završiti, a ako se dogodi "lom" i prije nego ste pomislili, zasigurno će vam biti drago što niste poslali cirkularni mail i pohvalili se s novom osobom u vašem životu.  Ako se i pohvalite, imajte na umu da će neki ljudi to doživjeti neprimjerenim, neki će zasigurno biti ljubomorni, a ako imate sreće, neke uopće neće ni zanimati. 

Usuglasite se

Vaša veza je ono što će u prvom planu ispuniti vaš privatni život. U poslovnom okruženju morate ostati profesionalni i osigurati se da vaš odnos ne utječe na radne obveze i rezultate. Vezu, nježne poruke, zagrljaje i zaljubljene poglede ostavite za vrijeme izvan radnog vremena. Osim što ćete se zaželjeti jedan drugog nakon radnog dana, ostat ćete profesionalni na svim razinama. A to je ono što ne smijete mijenjati. 

Izbjegnite šuškanja

Ovaj savjet je povezan s prethodnim pravilom – bitno je ne promijeniti svoje ponašanje prema kolegama. To će se odmah primijetiti i mogu se pokrenuti "šuškanja" koja zasigurno želite izbjeći. 

 

>>9 situacija u kojima bi svakako trebali naučiti kontrolirati ljubomoru

Komentara 1

KR
kresimirn
20:47 27.01.2016.

...To će se odmah primijetiti i mogu se pokrenuti "šuškanja" koja zasigurno želite izbjeći. ...stvarno, na radnom mjestu nemam sto pametnije raditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije