Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kakva zemlja'

Američka novinarka: 10 razloga zašto je Hrvatska svjetska TOP destinacija

turizam
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
05.06.2015.
u 09:47

"Bezbroj je razloga zbog kojih je Hrvatska nova HIT destinacija za mlade koji vole putovati. Ne čudi stoga ni porast rezervacija za Hrvatsku ove sezone. To je jedna od novih najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija", tvrdi Gordon

Čak 10 razloga sumirala je na popisu američka novinarka Erica Gordon zašto je Hrvatska nova TOP destinacija, posebice za mlade.

"Bezbroj je razloga zbog kojih je Hrvatska nova HIT destinacija za mlade koji vole putovati. Ne čudi stoga ni porast rezervacija za Hrvatsku ove sezone. To je jedna od novih najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija", tvrdi Gordon. Hrvatska je ne samo odlična destinacija koja privlači sve više mladih turista, već i zemlja za epski odmor, poručuje Gordon uz ovih deset preporuka zašto je Lijepa naša "must see" destinacija.

1. "Game of Thrones"

Od predivne srednjovjekovne scenografije Dubrovnika do povijesne arhitekture Splita, Hrvatska nudi mnoštvo lokacija za obožavatelje fantastike. Mladi turisti žele proći lokacijama na kojima se snimala serija i žele se smjestiti na "lokacije s ekrana" i upravo je ova serija postala mamac mnogih mladih turista da ove godine za svoju turističku destinaciju izaberu Hrvatsku.

Dubrovnik je jedan od najljepših gradova koje ćete ikada vidjeti, poručuje Gordon svojim čitateljima u časopisu Elite Day.

2. Savršena klima

Hrvatska ima odličnu, pravu mediteransku klimu. Ljubitelji sunca ovdje neće ostati razočarani jer je s više od 2600 sunčanih sati u godini Hrvatska najsunčanija zemlja u regiji. Kada dođete u Hrvatsku i pogledate to čisto more, morat ćete se uštipnuti da se uvjerite da je zaista tako i da ne sanjate.

3. Glazbena meka

Hrvatska se često naziva "novom Ibizom" koja ugošćuje vrhunske DJ-e poput Davida Guette, Rudimentala i Dukea Dumonta. Sezona u Hrvatskoj "obojena" je mnogim glazbenim festivalima. Otok Pag poznat je po svojoj glazbenoj sceni koja ugošćuje svjetski poznata imena na prekrasnim lokacijama uz more.

4. Krstarenje

Hrvatska obala ultimativno je odredište za kruzere zbog svoje ljepote i mirnih, toplih uvala. Ova zemlja nije više "rezervirana" samo za bogate i slavne, ondje svatko može "sjesti" na palubu jahte ili kruzera i uživati u ljepotama ove obale i otoka.

5. Manje novca "više muzike"

Gordon tvrdi da je Hrvatska zemlja koja za razliku od drugih država iz susjedstva svojim gostima nudi više za manje novaca. Hrvatska je "budget- friendly" zemlja, odnosno destinacija u kojoj ne trebate puno potrošiti. Večerati možete već za 10-15 dolara, a pivo ćete platiti oko 4 dolara, poručuje Gordon.

6. Kultura

Hrvatska ima bogatu kulturnu baštinu,a mnoge lokacije su pod UNESCO-vom zaštitom. Razne proslave, viteške borbe, prikazi tradicionalnih starih poslova poput izrade čipke, samo su neki od primjera koje Hrvatska njeguje i danas, a kada jednom to doživite, ostat će vam u trajnom sjećanju kao nešto zaista jedinstveno. 

Ova zemlja obiluje iznimnom umjetničkom scenom, uključivši glazbu, film, ples, kazalište te lokalne običaje koje možete upoznati uz ležernu i opuštenu atmosferu. A i nudisti su uvijek dobrodošli.

7. Nevjerojatna prirodna ljepota

U ovoj zemlji je toliko krajolika zbog kojih ćete preko usta prevaliti ''O moj dragi Bože!'' kada ih ugledate. Ta prirodna ljepota Jadranske obale, uvale, otoci, nevjerojatni zalasci sunca, slapovi koji oduzimaju dah, bogata flora i fauna...Srđ iznad Dubrovnika, Plitvička jezera tek su mali dio Hrvatske koji morate vidjeti.

8. Destinacija svjetskih celebritija

Nemojte se začuditi ako se u Hrvatskoj nađete rame uz rame s nekom svjetski poznatom zvijezdom. Već godinama ova je zemlja u kojoj možete u šetnji naići na Beyonce, Brada i Angelinu, princa Harryja, Toma Cruisea...

9. Gastrodestinacija

Vinske ture u Hrvatskoj prava su konkurencija onima u, primjerice, Francuskoj ili Italiji. Zahvaljujući pogodnoj klimi, hrvatski vinogradi daju neka od najboljih vina; nažalost, mnoga od njih još su uvijek poprilično podcijenjena. A što ide uz dobro vino? Dobra hrana, naravno. Ni tu Hrvatska ne zaostaje. Nevjerojatna mediteranska kuhinja, za početak, pa onda redom.

10. Bogata povijesna baština

Hrvatska ima nevjerojatnu, balkansku povijest. To je domovina Marca Pola, mnogih povijesnih lokaliteta i drevnih ruševina... Odlično za sve one koji vole istraživati. Morate posjetiti Brijune, nacionalni park, otočje smješteno pokraj Istarskog poluotoka. Na ovim predivnim otocima vidjet ćete ostatke rimskih i bizantskih utvrda, stablo masline staro 1600 godina i 100 milijuna godina star otisak dinosaura. E, to je povijest!

>>'Do 2030. bit ćete u top 10 najjačih turističkih zemalja'

>>Britanci odabrali najljepše plaže Mediterana, na popisu i jedna naša. Pogađate koja?

Komentara 49

KL
kajima.lima.92
10:14 05.06.2015.

Fantastican clanak i sto je najvaznije ...istinit

SU
Superhero
10:27 05.06.2015.

da ali kao uvijek trebamo da se zahvalimo Majci Prirodi

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:40 05.06.2015.

Hrvatska je in.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije