Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKE ATRAKCIJE U CRIKVENICI

Labirint ljubavi, ljubavni drvored i mjesto za ljubljenje na rivi

Ljubavni labirint
Foto: Youtube Screenshot
1/5
26.07.2016.
u 08:45

Stanovnici ovog područja na posao znaju ići i brodom. Od Jadranova do Crikvenice vožnja traje 15 minuta, a cijena je 15 kuna. Super!

Crikvenicom se i danas prepričava štos kako su dvojica iz mjesta krenula u Trst.

Preporučili su im, budući idu preko granice, da moraju na put uredni.

– Obucite odijela! – savjetovali su im mještani. Poslušali su ih i usred ljeta, u crnim sakoima i kravatama, sjeli u Mercedes 190 D. Čim su došli na granicu, bili su sumnjivi. Carinici su ih pozvali na stranu i rastavili im cijeli auto. Izlet se pretvorio u muku. Naravno, ništa sporno nisu našli, ali dečkima se zamjerio odlazak u šoping, bolje da su išli u kratkim hlačama.

Šetam, ali bez crnog odijela, te srećem čovjeka koji je otvorio zip line na Kačjaku.

Prvi je takav u Europi, jer ima preko 500 metara dužine i ide iznad mora – govori dok nosi plakate i letke kojima će privući goste.

U gradskoj galeriji Crikvenica izložba je Ede Murtića, prije je bila Vaska Lipovca, a slijedi Dalibora Paraća. U gradu su lani pokrenuli trend turizma posvećenog ljubavi, imaju ljubavnu stazicu, mediteranski labirint ljubavi, mjesta za ljubljenje, a novost je – ljubavni drvored u Jadranovu.

– Za nekoliko stotina kuna svatko je mogao kupiti jedno drvo, pa su na njega stavili lančić s pločicom para. Nažalost, jedan je u međuvremenu, potrgan. Vjerojatno je ljubav pukla – kažu u gradu.

Najbolji je hotel s pet zvjezdica Amabilis u Selcu, a mnogima se podigla kvaliteta. Novouređeni je Katarina koji je s dvije zvjezdice skočio na četiri, Omorika je digla kvalitetu s tri na četiri, a jedan od najljepših hotela Miramare još čeka obnovu... Rade u Crikvi.

Atrakcija je i “Kuća od ribari” u Jadranovu, kamena ribarska kućica posvećena tunolovu. Plava riba u ovom je dijelu Jadrana glavni adut. Imaju u ovom području i Cestu plave rive, više od 20 restorana na potezu od Jadranova, preko Dramlja, Crikvenice do Selca u kojima se jedu srdele, skuše, plavice, tuna... Novost je i pješačka šetnica, koja povezuje sva četiri mjesta, ali i brodska linija.

– Na posao znam ići iz Jadranova do Crikvenice, i to brodom. Vožnja traje 15 minuta, a cijena je 15 kuna. Super! – priča Martina Slavnić iz TIC–a Crikvenice.

Muzej grada Crikvenice: U tijeku je izložba posvećena počecima turizma u Crikvenici, a zgodno je vidjeti kako se nekad ljetovalo.

Kućica od ribari: Lani je otvorena za posjetitelje kamena ribarska kućica na obali posvećena tunolovu. Ulaz je besplatan.

Frankopan torta: U centru grada, na trgu u kavani International, uvijek ćete pronaći u vitrini poznatu tortu Frankopan. Svakako probati.

Zip line: Na Kačjaku, prvi iznad mora u cijeloj Europi, ima 500 metara dužine i nova je, ovoljetna, atrakcija.

Najbolja mjesta za ljubljenje:Ljubav je ovdje nova turistička atrakcija, nova uzbudljiva priča. Najbolja mjesta za ljubljenje označena su na cijelom području, od Jadranova do Selca. Jedno u Crikvenici odmah je na rivi, pokraj zelenog svjetionika.

Plaža za pse Monty’s: Idealno za vlasnike pasa, a psima nude sladoled, pivo, čips, čaj... No, to je plaža na kojoj mogu uživati i oni koji dođu bez ljubimca.

>> Odlična reklama za naš turizam: New York Post objavio video o prvom hrvatskom kafiću za pse

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije