Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Linić presudio – stanovi su privatni, a gubici javni

'27.01..2012., Zagreb - Ministar financija RH Slavko Linic. Photo: Boris Scitar/Vecernji list'
'Boris Scitar/Vecernji list'
18.01.2013. u 12:00

Jagušt odlično upravlja, ali – svojom osobnom imovinom

Slavko Linić, ministar financija, ne vidi ništa sporno u tome da je predsjednik Nadzornog odbora Petrokemije (koja je u gubitku 180 milijuna kuna) Josip Jagušt u elitnom dijelu Londona kupio kuću vrijednu osam milijuna funti te još četiri stana u Zagrebu teška šest milijuna kuna.

„To nema veze s upravljanjem“, komentira Linić i dodaje da je „jedno njegov privatni imovinski status, a drugo je upravljanje i rukovođenje“. Ministar Linić je u krivu jer to i te kako „ima veze s upravljanjem“. Jagušt odlično upravlja, ali – svojom osobnom imovinom.

Ministrova računica

Glupo je trošiti vojnika na stražu 
pa zove zaštitare

Ante Kotromanović, ministar obrane, muku muči sa stabiliziranjem financija i uvodi sve zanimljivije mjere štednje. Već je outsourcao kompletno čišćenje i kuhanje za vojnike, a sada će i frizerske usluge. Iz intervjua za Defender doznajemo i da, radi uštede, neće više kupovati, nego unajmljivati vojne odore, a ministar razmišlja i o angažiranju zaštitara jer je „najgluplje trošiti vojnika na besmislene straže i slično“. Na kraju će doći na ideju da raspusti vojsku, a vojnike unajmljuje po potrebi.

Vođa je umoran

Komandir Šamil otišao na godišnji odmor

Damir Mamić, u slobodno vrijeme Komandir Šamil, uzeo je godišnji odmor dok u njegovu brodogradilištu Trogir „pravnici ne utvrde je li nanio štetu ugledu poduzeća“. Nije, naštetio je ugledu šamilskih tigrova.

Završite li u zatvoru, čeka vas poticaj za zapošljavanje

Mirando Mrsić, ministar rada, među mjerama za poticanje zapošljavanja ima i neke koje u ovo vrijeme izgledaju neobično. Tako, primjerice, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, jednog dana kada izađe iz zatvora, ima pravo na nemalih 36 tisuća kuna. Država, naime, osigurava poticaje za zapošljavanje bivših zatvorenika, a poticaji su od 18.748 kuna za zapošljavanje kažnjenika s osnovnom školom do 36.360 kuna ako zaposlite bivšeg zatvorenika s visokom školom poput Polančeca. Ne bude li velikih iznenađenja, na iste poticaje imat će pravo i Radimir Čačić ili Ivo Sanader. Lijep putokaz nezaposlenima, ako završe u zatvoru, dobit će i državne poticaje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?