Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolekcionari

Zubalo Winstona Churchilla prodano za 132.000 kuna

churchill_nnn_ned_030810
arhiva
04.08.2010.
u 08:00

Ratni britanski premijer je, kažu, od djetinjstva imao loše zube i desni, visoko je cijenio svog zubara Wilfreda Fisha te ga čak predložio za viteštvo.

Zubalo Winstona Churchilla prodano je za 15.200 funti (oko 132.000 kuna) na dražbi u Norfolku krajem srpnja. To je daleko više od očekivane cijene koja je bila 5000 funti (oko 43.000 kuna). Premijerovo zubalo posjedovao je sin zubarskog tehničara Dereka Cudlippa, koji ga je napravio specijalno za Churchilla. Ratni britanski premijer je, kažu, od djetinjstva imao loše zube i desni, visoko je cijenio svog zubara Wilfreda Fisha te ga čak predložio za viteštvo. Fish je pak radio sa zubarskim tehničarom Cudlippom. Njegov sin Nigel Cudlipp prisjetio se da je Churchill očev rad smatrao toliko važnim da je poderao papire za njegovo novačenje rekavši da je za rat važnije da Cudlipp ostane u Londonu i brine se za premijerove zube.

Specijalni dizajn i odlična izrada zubala uvelike su pomogli da je Churchill govorio jasno i učinkovito.

Zubalo je kupio privatni kolekcionar iz Gloucestershire. Pretpostavlja se da on posjeduje kolekciju predmeta vezanih uz Churchilla, uključujući i mikrofon koji je koristio kad je objavio kraj rata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije