Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvarno jednostavno

Znate li svako koliko se mora čistiti glačalo? Ovaj trik može mu produžiti vijek trajanja

Shutterstock
17.06.2020.
u 10:30

Na njemu se nakuplja kamenac, prašina, čestice tkanine... I baš zato trebalo bi svakih mjesec dana izdvojiti malo vremena i očistiti glačalo.

Tijekom peglanja ste primijetili da na vašoj odjeći ostaju točkice i mrlje, a na dnu glačala stvorio se ljepljivi sloj? Uzrok tomu je previsoka temperatura glačala koja doslovno topi tkaninu odjeće i ona se lijepi za glačalo. Osim toga stvara se kamenac i nakupine prašine. Country Living donosi nekoliko načina čišćenja, a niti jedno ne uključuje sredstva iz trgovine, već sastojke koje imate kod kuće.

Pasta za zube
Najjednostavnija metoda od svih je upravo ova. Natopite čistu krpu s vodom, stavite malo paste za zube i prebrišite površinu glačala dok je hladno. Prebrišite sa suhom krpom kako biste uklonili ostatak paste i osušili površinu.

Riješite se dosadnih insekata uz ove trikove:

Sol
Kako biste uklonili ljepljivi sloj na površini koristite sol! Isključite glačalo i pustite da se ohladi, a za to vrijeme pomiješajte sol i destilirani ocat dok ne dobijete smjesu nalik pasti. Izribajte ljepljivi dio, a zatim uzmite čistu krpu, natopite je u vodi i uklonite ostatke svog domaćeg 'sredstva'.

Ocat
Prije svega provjerite na pakiranju octa može li se koristiti za čišćenje jer neki proizvođači napominju da nije sigurno. Nakon toga, naravno, isključite i ohladite glačalo. Pomiješajte destiliranu vodu i destilirani ocat i ulijte u dio na glačalu gdje inače ide voda. Uzmite štapić za uši i staru četkicu za zube i uklonite prljavštinu s površine. Kada ste to završili, uključite glačalo i ostavite da se zagrije, a zatim pritisnite nekoliko puta gumb za paru kako bi mješavina octa i vode izašla na površinu. Postupak ponovite samo s vodom kako biste uklonili ostatak octa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije