Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjet

Znate li što trudnice nikako ne bi smjele?

trudnica
Photos
18.07.2012.
u 12:28

Dugotrajno stajanje u trudnoći može imati negativne posljedice na razvoj fetusa...

Žene koje su u trudnoći radile poslove koji zahtijevaju stajanje na nogama rodile su djecu čije su glave manje za čak centimetar od prosječne veličine, a bebe su lakše u prosjeku između 148 i 198 grama od drugih, pokazalo je nizozemsko istraživanje, prenosi magazin OEM (Occupational and Environmental Medicine).

Znanstvenici su proučavali više od 4500 trudnica tijekom cijele trudnoće te zaključili da su najčešće manju novorođenčad rađale nastavnice i prodavačice jer su često i po nekoliko sati u komadu na nogama. Smatraju da zbog takvih uvjeta rada može doći do prijevremenog poroda.

Prevelik fizički napor može smanjiti krvni tlak u materici i placenti te smanji dotok kisika i hranjivih sastojaka neophodnih za razvoj fetusa. Stojeći položaj može povećati i pritisak u trbuhu povećavajući opasnost od prijevremenog poroda, a posebno je to izraženo u posljednjem tromjesečju.

Komentara 1

EL
EJAKULARNA LOBOTOMlJA
12:52 18.07.2012.

fino....zato su socijalistička djeca, ovo što vidim na forumu....malo tanka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije