Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila je naziv po hrvačkom zahvatu

Znate li koja je seksualna pozicija 'Puni Nelson' i kako je izvesti?

shutterstock
14.06.2023.
u 20:09

Imajte na umu da ona nije za svakoga jer atletski položaj zahtijeva izdržljivost i snagu - prilično prikladno s obzirom na to da je nazvan po hrvačkom pokretu na koji nalikuje.

Možda niste čuli za nju, ali seks pozu 'Puni Nelson' svakako treba zapamtiti. Ali, imajte na umu da ona nije za svakoga jer atletski položaj zahtijeva izdržljivost i snagu - prilično prikladno s obzirom na to da je nazvan po hrvačkom pokretu na koji nalikuje. Za parove koji obožavaju 'obrnutu kaubojku', ova pozicija mogla bi biti još jedna koju bi mogli dodati na svoj popis, ali to podiže stvari na drugu razinu, prenosi The Sun.

Počinjete na isti način, ali žena, koji je na muškarcu, leži na leđima i podiže noge dok ne stvori oblik slova V. Zatim dolazi do prodornog partnera koji treba omotati svoje ruke oko vrha nogu svoje partnerice, pridržavajući ih laktovima i zaključavši svoje prste iza vrata žene. Iako se češće koristi za vaginalnu penetraciju, ovaj se položaj umjesto toga može prilagoditi za analnu penetraciju.

VEZANI ČLANCI: 

Kao što je spomenuto, ovaj položaj je dobio ime po hrvačkom pokretu i to zbog atletskog duha i sličnosti koje obje pozicije dijele. Stoga definitivno nije za one sa slabim srcem i najprikladniji je za one energičnije, koji se vole znojiti u spavaćoj sobi. Međutim, čak i super fit parovi će ovu pozu smatrati teškom, ali vrijednom truda.

Položaj je prilično težak za svladati i zahtijeva puno izdržljivosti i snage. Stoga postoji nekoliko zdravstvenih rizika s ovom pozicijom. Prvo, partner mora nositi cijelu težinu svoje partnerice, dok položaj vrata njenog može rezultirati plićim disanjem. Također, postoji mali rizik od ozljede penisa, opet zbog toga što muškarac mora držati ženu. Ali, najveći rizik s 'Punim Nelsonom' je moguća ozljeda vrata žene, tako muškarac mora biti izuzetno oprezan da ne pritisne prejako partneričin vrat.

Hrvački pokret po kojem je ovaj položaj dobio ime zapravo je zabranjen u amaterskom hrvanju zbog povećanog rizika od ozljeda, stoga svakako poduzmite iste mjere opreza kod kuće. Seksualna stručnjakinja Isbelle Uren otišla je toliko daleko da je to opisala kao 'napredan sportski položaj koji zahtijeva da oba partnera budu vrlo fizički spremni'. Također je upozorila: 'Uključuje duboke, intenzivne udarce i suzdržanost. Činjenica da se temelji na istoimenom hrvačkom pokretu trebala bi biti neki pokazatelj koliko je težak'.

VEZANI ČLANCI: 

Neki seks stručnjaci opisuju je kao BDSM za početnike jer obećava više seksualnog iskustva u stilu Pedeset nijansi zajedno s igrom moći. Za položaj, koji se često koristi u pornografiji, također se kaže da omogućuje veću stimulaciju G-točke - i pravi vatromet između plahti.

Jedna uobičajena varijacija ovoga je 'Nelsonov sendvič', koji je sličan 'Punom Nelsonu'. Međutim, umjesto na dva sudionika, 'Nelsonov sendvič' fokusiran je na one koji sudjeluju u troje, jer omogućuje dvostruku penetraciju. Druga varijanta je 'Dog meet Nelson'. Za ovo biste trebali početi u stojećem stilu psećeg stila sa stopalima žene ravno na podu, trebali bi se sagnuti preko struka i položiti ruke na tlo. Partner bi tada trebao stati iza nje, sagnuti se naprijed i obuhvatiti ruke ispod unutarnje strane partneričinih koljena. Odavde bi zatim trebali posegnuti skroz iza glave svog partnera i polako je podići s tla.

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije