Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski dan vida

Znate li kako sami možete provjeriti imate li oštar vid

Svjetski dan vida
Shutterstock
11.10.2021.
u 14:15

Uz pomoć postera za testiranje vidne oštrine doznajte trebate li na očni pregled.

Klinika Bilić vision i Večernji list u srijedu 13. listopada za vas su pripremili poseban poklon. Svi čitatelji na dar će dobiti poster za testiranje vidne oštrine i kupon u vrijednosti 100 kn za kompletan oftalmološki pregled!

Određivanje oštrine vida obično se izvodi pomoću optotipa koji sadrže različite simbole. Uz pomoć Snellenove tablice koja sadrži različita slova i znakove možete jednostavno testirati vlastitu oštrinu vida i kod kuće.

Kako bi pravilno testirali vašu vidnu oštrinu, od postera se trebate udaljiti 5-6 metara.

Ukoliko ne budete u mogućnosti pročitati posljednja dva reda, predlažemo vam da se naručite na oftalmološki pregled kojim uz detaljno i precizno određivanje vidne oštrine na daleko i blizu sadrži i druge pretrage kojima ćete dobiti detaljan uvid u stanje vašeg vida.

Kućno ispitivanje vida nije zamjena za medicinski pregled kod oftalmologa. Ispitivanje vida kod kuće nije precizno kao što bi bilo kod stručnjaka. No testiranje vida kod kuće moglo bi vam pomoći otkriti problem za koji je potreban pregled stručnjaka.

U srijedu 13. listopada uz Večernji list na dar potražite kupon u vrijednosti 100 kn za kompletan oftalmološki pregled i poster za testiranje oštrine vida.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije