Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Znate li kako najbolje očistiti televizor i daljinski upravljač?

Televizori vrlo lagano privlače prašinu, a treba ih očistiti na pravilan način, kako se ne bi oštetila njihova površina
10. listopada 2020. u 07:00 6 komentara 86565 prikaza
Foto: Shutterstock

Korištenje pravih tkanina presudno je za čišćenje televizora, a u ovom slučaju to su krpice od mikrofibre koje ne oštećuju ekran, a uz to i jednostavno upijaju prašinu. Ipak, trebalo bi pripaziti na još jedan detalj. 

Krpicom od mikrofibre prebrišite svu površinu televizora. Ekran, gumbiće koji se nalaze ispod ili sa strane, kao i pozadinu televizora koja najčešće ima najviše prašine. Ovo bi se trebalo raditi jednom tjedno, a ako imate vremena i češće, piše Good House Kipping.

U videu pogledajte kako pravilno oprati ruke:

Najvažnije je ipak ne špricati izravno nikakvo sredstvo na televizor, već ga prvo treba nanijeti na krpicu, a tek onda na ekran. Ali i ovdje je potrebna doza opreza. Naime, tekućina ne bi smjela sadržavati amonijak, alkohol ili aceton koji mogu uništiti ekran. 

Daljinski upravljač najbolje je očistiti mokrom dezinfekcijskom krpicom, a najvažnije je obrisati tipke, kao i udubljenja oko njih.

Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti za čišćenje?

1 / 12
Pastu za zube najčešće koristimo samo za pranje zuba, no njena primjena je mnogo šira. Ovo su neki od načina kako možete koristiti pastu za zube i olakšati si život... 
Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Jednostavno je Peglu za kosu treba čistiti češće nego što mislite, a u tome će vam pomoći samo jedan sastojak
VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće