Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čini vas sretnijima

Znate li da je maženje nakon seksa zapravo odlično za vas? Evo zašto je važno

shutterstock
11.06.2023.
u 00:30

Primjerice grljenje oslobađa oksitocin koji se često naziva hormonom vezivanja, a kada se ovaj hormon oslobodi, može učiniti da se osjećate bliže i emocionalno povezanije

Aktivan seksualni život vrlo je važan za brak ili vezu, a maženje nakon seksa može biti jednako važno kao i sam seks; ono je naime način stvaranja intimnosti i zadovoljstva, a osigurava da svoju vezu održite živom na duge staze, piše Your Tango. Uz maženje dolaze velike prednosti. Grljenje tako npr. oslobađa oksitocin koji se često naziva hormonom vezivanja. Kada se ovaj hormon oslobodi, može učiniti da se osjećate bliže i emocionalno povezanije, a može i pomoći da ojačate svoju vezu s partnerom. Osim veze s partnerom jača i seksualnu želju, pogotovo ako ste osoba kojoj emocionalna povezanost treba da bi željela seks. 

Još jedna prednost maženja je da oslobađa dopamin, hormon sreće. Oslobađanje oksitocina i dopamina čini nas sretnijima i međusobno bližima, zbog čega se smanjuje i stres u našem tijelu. No osim neurokemikalija, pokazalo se da maženje pozitivno utječe i na odnose općenito; točnije osjećaj zadovoljstva koji pruža maženje nakon seksa može učiniti da budemo zadovoljniji svojim seksualnim iskustvom i vezom općenito.

 

Naravno, ako ne uživate u maženju ne biste se ni trebali prisiljavati. Dokazano je da se žene puno više vole maziti nakon seksa nego muškarci, a dok je nekima maženje vrlo važno, drugima je takva fizička bliskost naporna, što je sasvim u redu. Postoje i drugi načini kako se povezati s partnerom nakon seksa, a neki od prijedloga su zajednički obrok ili gledanje TV-a u dvoje... 

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju:

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:49 11.06.2023.

odmah se covjek.bolje osjeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije