Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Ove male detalje ni ne primjećujete, a svaki su vam dan korisni

Pokretne stepenice
Foto: Shuterstock
19.08.2019.
u 13:17

Svakodnevni predmeti, kao i odjeća imaju niz raznih detalja koje možda nitko ne primjećuje, a zapravo su vrlo korisni

Udubina na dnu šalice ili rupa na dršci od lonaca samo su neke stvari koje imaju svoje značenje, a brojni ljudi ne znaju koje je. Evo o čemu se radi

Udubljenje na šalici 

Foto: Shutterstock

Na dnu šalice često se nalazi malo udubljenje. Ovo ima svoje značenje, a tiče se perilice suđa. Naime, zahvaljujući toj maloj udubini, kada šalica stoji okrenuta u perilici voda jednostavno otječe dalje i ne zadržava se. Samim time kada se šalica izvadi, na njezinom dnu nema vode koja potom završi posvuda.

Rupa na dršci lonca 

Ova rupa služi za pridržavanje kuhače dok se nešto kuha u loncu. Jednostavno i funkcionalno

Mala zakovica na hlačama 

Foto: Shutterstock

Male zakovice su smještene na djelu hlača koji se najlakše odvaja, a ovako su zaštićene i traju dulje bez da se raspadnu. 

Rupa na poklopcu kemijske olovke 

Foto: Shutterstock

S obzirom na to da mnogo djece grize poklopce, ova rupa zapravo služi za sprječavanje tragičnih slučajeva gušenja. Ovako ako dijete slučajno pojede poklopac, zahvaljujući rupi će i dalje moći disati. 

Četke na pokretnim stepenicama 

Foto: Shutterstock

Svake pokretne stepenice na dnu sa strane imaju četke za koje mnogi misle da služe za čišćenje cipela. Njihova glavna funkcija je ipak nešto drugačija. One sprječavaju da odjeća ili pak torbe zapnu u udubinu na kraju stepenica. Također, mozgu daju poruku da se treba udaljiti od krajeva

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije