Znanstvenici su dokazali kako zapravo tursku kavu kuhamo na krivi način
Istraživači su rekli da bi kava zapravo trebala biti od većih zrna koja nisu upotpunosti samljevena te se tako dobije puniji okus, a jačina kave ostaje ista.
Komentari 3
Treba kupiti sirovu kavu, najbolje u Istanbulu, i Ispržiti je u šišu prema želji i ukusu. Nakon što se ohladi, samljeti je u ručnom mlincu kako se ne bi pri mljevenju zagrijala. U bakrenu džezvu usipati mljevenu kavu i šećer (prema želji). Voda za preljevanje mora biti kipuća. Džezvu s kavom zagrijati i stalno miješati. Kad osjetiš dobar miris kave iz džezve preliti je kipućom vodom i promješati. Tada džezvu s preljevenom kavom treba još jednom zakuhati. Kad se pjena od kave počne dizati makunuti s ognja, staviti žlicu i ponovo promješati. Nakon 2 do tri munute možete uživati u jedinstvenom okusu. Na takav način je moja obitelj pripremala kavu, a tradicija je stara preko 300 godina.
Istraživači,naučnici,novinari ,svi oni baš sve znaju.Neki od njih možda nikad nisu ni pili kavu...
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
U New Yorku su znanstvenici istraživali kako se kuha turska kava? Amerikanci ne kuhaju tursku kavu pa sumnjam u istinitost te tvrdnje.