Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Znanstvenici otkrili zašto žene zapravo slikaju seksi selfije. Razlog će vas iznenaditi!

Posljednje istraživanje provedeno na Sveučilištu u New South Walesu analiziralo je tisuće selfija koji su uslikani u 113 zemalja
03. listopada 2018. u 11:24 12 komentara 21998 prikaza

Seksi slike ponovno su došle u centar pažnje jer se aktualizirao slučaj golih fotografija na kojima se navodno nalazi pjevačica Severina. Možda mislite da žene slikaju seksi selfije kako bi privukle pozornost muškaraca, ali rezultati su zapravo potvrdili da uopće nije stvar u tome. Umjesto toga, istraživanje je pokazalo da žene sebe seksualiziraju u okruženju koje pokazuje veću ekonomsku nejednakost. 

Osim samih fotografija, znanstvenici su poručili i tagove koji stoje uz fotografije objavljene na društvenim mrežama, i tražili "sexy", "hot" i slično. Dr. Khadis Blake kaže da su gledali gdje se to u svijetu najčešće događa. 

Severina Nakon objave fotki Oglasila se i Severina i otkazala koncert

"Najčešći način na koji psiholozi gledaju na žensku opsjednutost izgledom jest činjenica da se nalaze pod patrijarhalnim pritiskom – u društvima koja vredniju njihov izgled više od drugih kvaliteta."

Znanstvenici su zaključili da žene češće ulažu vrijeme i trud u objavljivanje seksi selfija online na mjestima gdje je ekonomska nejednakost u porastu, a ne u mjestima gdje muškarci imaju više moći i rodna je nejednakost jako raširena. 
Kažu da nejednakosti u plaćama povećava kompetitivnost i tjeskobu u vezi sa statusom u društvu među ljudima u svim slojevima hijerarhije. Žene su osjetljive u vezi s time gdje su na društvenoj ljestvici i žele biti bolje od drugih. 

seksi minute Otkriveno koliko seks zapravo treba trajati i s koliko godina smo njime najzadovoljniji

Dr. Blake kaže: "Nejednakosti u plaćama veliki su faktor u seksi selfijima, dakle oni su pokazatelj penjanja po ekonomskoj ljestvici među ženama, a prate ga ekonomski poticaji u lokalnom okruženju."

 

"Bilo dobro ili loše, u današnjem društvu, ako izgledaš seksi, to može donijeti mnoge dobrobiti, ekonomski, društveno i osobno", dodaje. 

>> Enio Dellavia i Ivan Buča o "slučaju Severina"

 

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • AnteizmalogZGa:

    Ovo istraživanje i ovaj članak je čisto s..nje. Ovim načinom pisanja i "znanstvenog istraživanja" vrijeđate sve žene. Osobito one koje rade fantastične stvari...koje vode firme ...poslove ...i sve majke koje su uz sve spomenuto još i oslonac svojoj obitelji. Bez ... prikaži još! obzira na izgled ...bez obzira na novinarski seksizam....jer svaka žena je lijepa i vrijedna poštovanja. ....Bar kod nas u Lici, ali mislim da nismo usamljeni u ovakvim stavovima.

  • pp:

    A dokaz tome je da žene najviše slikaju selfije na Zapadu gdje imaju najveća prava i mogućnosti, a puno manje u tradicionalnijim, "patrijarhalnijim" društvima? Ljevičari su totalno poludili.

  • pp:

    Ovi ljevičari su totalni idioti.