Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ča će mi Copacabana

Zlatni rat i Lubenice među 40 najljepših, ispred Sejšela i Bahama

'scena....cres...08.08.2005. otok cres - lubenice snimio:marko lukunic'
'marko lukunic'
30.03.2011.
u 18:15

Ovakva laskava pozicija u njemačkom izboru dobra je vijest za sve nas i poticaj da budemo još bolji – kaže M. Marinković. Ispod pitoresknih Lubenica krije se dragulj među plažama do kojeg vrijedi doći

Bahami, legendarna Ipanema u Riju, tajlandske biserne plaže, Ibiza, kobaltnoplavo more Sardinije, pa čak i Mauricijus... Sve su to plaže o kojima većina Hrvata tek sanja ili ih gleda u časopisima i uzdiše ne znajući pritom da su im nadohvat ruke dvije plaže koje stoje uz bok onim najljepšima na svijetu. Njemački dnevni list Bild napravio je uoči sezone popis 40 najljepših svjetskih plaža na kojem su nabrojene destinacije na kojima se ljudi najradije okupljaju i opuštaju. Što po prirodnim ljepotama i čistom moru, a što prema posjećenosti i popularnosti popis je obuhvatio plaže od njemačkog otoka Sylta do Novog Zelanda. U prvom se dijelu popisa nalazi plaža podno Lubenica na otoku Cresu. Aduti su ove plaže, podsjetimo se, skrovitost, netaknuta priroda, miris mediteranskog bilja, a pravi je podvig sići iz mjesta do mora. Povratak nakon kupanja i sunčanja aktivnost je samo za izdržljive, no Lubenice su zato na laskavom 15. mjestu. Odmah nakon Lubenica nalazi se Zlatni rat u Bolu na otoku Braču. Direktor tamošnje turističke zajednice Markito Marinković nije, kaže, iznenađen izborom jer je Zlatni rat i ranije zauzimao visoka mjesta na ljestvicama najpoželjnijih destinacija. – Dakako da nam to laska, ponosni smo, a to je nedvojbeno i poticaj. Svojedobno su nas proglasili i “najseksi” destinacijom – zadovoljan je Marinković.

1. Whitehaven Beach (Australija)   

2. Cala Mondrago, Majorka (Španjolska) 

3. El Gouna, Hurgada (Egipat) 

4. Ke’e Beach, otok Kauai (Havaji) 

5. Via del Amore, Cinque Terre (Italija) 

6. Cala dei Gabbiani, Sardinija (Italija) 

7. Ölüdeniz, Fethiye (Turska) 

8. Fuerteventura, Kanari (Španjolska) 

9. Playa de Bossa, Ibiza (Španjolska) 

10. Navagio Beach , Zakynthos (Grčka) 

11. Strand am Roten Kliff, Sylt (Njemačka)

12. Ipanema, Rio de Janeiro (Brazil) 

13. Lubenice, Cres (Hrvatska) 

14. Bol, Brač (Hrvatska)

Ključne riječi

Komentara 11

LI
liliZG
09:33 31.03.2011.

Na Cresu ima prekrasnih plaža, samo što je većina dostupna samo nautičarima, jer do njih doći je već planinarenje.

Avatar Sor@n
Sor@n
19:16 30.03.2011.

Prekrasno zar ne? Do tamo me djeli svega 50km a nikad tamo bio. Ima Cres puno skrivenih rajskih ljepota ali dostupno samo čamcem. Beli je isto ovako ljep, plaža dostupna sa kopna i mora te ima čak i kamp.

Avatar Castro
Castro
10:19 31.03.2011.

Bas lijepa nagrada.....!!! Cestitam. Plaza u Brelima \" Punta Rata \" je isto jedna od najljepsih u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije