Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Živi kao kućanica iz 1950-ih: 'Sada je pravo vrijeme da sve žene postanu kućanice'

Vjeruje kako je idealan posao svake žene da bude kućanica te brine o svojem suprugu, djeci i kućanstvu.
25. ožujka 2020. u 14:30 1 komentara 1081 prikaza
Foto: Instagram

Alena Kate Pettit iz Ujedinjenog Kraljevstva potiče druge žene da se pridruže njenom pokretu koji zagovara da žene uvijek ostaju doma, brinu se o kući i djeci te postanu prave kućanice, poput onih iz 1950-ih. Također je potiče žene koje već žive kao kućanice da pokažu ostalim ženama kako da budu graciozne i poštene kućanice, kako sve više žena ostaje doma zbog pandemije koronavirusa, prenosi Daily Mail.

Alena je majka jednog djeteta koje vjeruje kako ‘muškarac treba biti na prvom mjestu’, oblači se u tradicionalnu odjeću iz 1950-ih te vjeruje da je kuhanje i čišćenje njen posao, a otvorila je i svoju školu The Darling Academy, koja podučava druge žene kako biti dobra kućanica. Svaki mjesec od svog supruga dobije džeparac, koji onda troši na hranu i potrepštine te si uvijek i sebi nešto priušti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mrs Alena Kate Pettitt 🇬🇧 (@thedarlingacademy)

Na svom Instagram profilu potiče žene da postanu kućanice, a u svjetlu ove situacije okomila se na žene koje sve više ostaju doma. “Tajice i majice kratkih rukava nisu primjerena odjeća za majke. Nije ni čudo da je majčinstvo i domaćinstvo izgubilo sjaj tijekom godina. Jednostavno nije lijepo i vrijeme je za promjenu. Sada je svaka žena kućanica i vrijeme je da zablistamo i pokažemo svijetu kako se to radi, dostojanstveno i s ljubavlju”, napisala je Alena.

Njen pokret je kontroverza među mnogim feministicama jer tvrdi kako ‘žene moraju biti podložne muškarcima’. Ipak uz razne moderne i feminističke pokrete, pokreti koji se posvećuju 195-ima i 1960-ima postaju sve popularniji.

Pogledajte poznaju li Zagrepčani stare purgerske riječi:

Drži se tradicije Svako jutro budi se u 4 i 30 kako bi svom mužu napravila doručak Kakva priča Dala otkaz u pogrebnom poduzeću da bi mogla postati sirena Zašto je tako? Ne treba im partner! Žene su zapravo sretnije kada su dugo 'solo'
Pevex
VODIČ
Brzinski "how to" za radove po doma koje može obaviti baš svatko
Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa