Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. Dalmatinska šansona

Žiri očarala Bernarda Bruno, a publiku Marko Škugor

Dalmatinska šansona
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/12
22.08.2016.
u 09:07

Druge večeri u Šibeniku bilo je malo više treme zbog natjecateljskog karaktera, a od 25 izvođača slavili su i Marko Tolja, Jelena Radan...

Poslije večeri posvećene Arsenu Dediću i talijanskim pjesmama koje smo zavoljeli na Sanremu, druga večer 19. Dalmatinske šansone već tradicionalno čekala se s malo više treme među izvođačima jer nije revijalnog već natjecateljskog karaktera.

Pjevali su mnogi, točnije, čuli smo 25 novih skladbi, svidjelo nam ih se dosta, ali o pobjednicima su odlučili žiri i šibenska publika okupljena ispred katedrale sv. Jakova. Žiri je prvim mjestom nagradio Bernardu Bruno, slijepu Švicarku hrvatskih korijena koja je otpjevala “Gdje da nađem mir”.

Šibenskoj publici 23-godišnja Bernarda je dobro znana. Debitirala je na Dalmatinskoj šansoni 2014., zovu je hrvatskom Adele, rođena je u Zagrebu, ali kao djevojčica otišla je u Zürich gdje živi i danas. Na švicarskom izboru za pjesmu Eurovizije s pjesmom “Confidence” za samo nekoliko glasova izgubila je šansu da Švicarsku predstavlja na natjecanju.

Drugo pak mjesto žirija osvojili su Bang Bang, a na trećem je Marko Škugor i njegova “Samo ti si”. Marko Škugor je očarao i publiku pa ga je nagradila prvim mjestom, slijedi Jelena Radan s “Kad nas ne bude” te klapa Brodarica i pjesma “Pravim se”.

Pjesmu je najbolje interpretirala Jelena Radan, nagradu za najbolji aranžman osvojio je Marko Tolja, a najbolju kantautorsku izvedbu imale su The Blondes sa svojim “Paralelnim svijetom”.

>> MC Hammer uživa na odmoru u Hrvatskoj, pridružio mu se i slavni David Guetta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije