Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjak savjetuje

Zimi koža gubi elasticitet pa je na vrijeme počnite njegovati

žena, koža, njega, njegovana koža (1)
Thinkstock
11.10.2013.
u 17:00

Koži je potrebna stalna njega za obnovu zaštitnog hidro-lipidnog plašta kako biste izbjegli perutanje, crvenilo, lišajeve...

P: Svake godine s prvim hladnijim danima počinju i moje tegobe s kožom na cijelom tijelu. Užasno je suha i ljuska se. Ma koliko je njegovala različitim kremama, ona je za nekoliko sati ponovno uvela i ljuska se, što je vrlo neugodno, pogotovo ako nosim tamniju odjeću. Što mi je činiti?

Marijana Z. Slavonski Brod

O: Zimi je koža često isušena zbog dugotrajna boravka u zatvorenim grijanim prostorima. Pokušajte posvetiti dva sata tjedno revitalizaciji tijela i kože kako bi se ona mogla što bolje nositi s iscrpljujućim zimskim uvjetima. Izbacite stres, slobodne radikale i toksine...

Pripremite kupku s omiljenim eteričnim uljima – kombinirajte ružmarin i lavandu s citrusima, a dok punite kadu, inhalirajte paru u kupaonici. Na suhu kožu nanesite fini piling na prirodnoj bazi i što sitnije strukture, npr. na osnovi sitno mljevenog smeđeg šećera s bademovim uljem ili morske soli s maslinovim uljem. Oni će očistiti površinski sloj kože, a neće je dodatno isušiti. Šećer ili sol usitnite u blenderu, dodajte im željeno ulje i „začinite“ s par kapi eteričnog ulja da ugoda bude potpuna. Zadržite ga na koži nekoliko minuta dok se ulja ne upije pa ga skinite vlažnom blazinom i osvježite neutralnim tonikom ili ohlađenim čajem od kamilice ili mente.

Za brz oporavak i revitalizaciju posegnite za prirodnim serumom ili fluidom na biljno-vitaminskoj osnovi, koji nanesite na lice i pustite da djeluje tijekom “namakanja” u toploj kupki barem 20 minuta kako bi sastojci djelovali. Ne trljajte se frotirom, već se zamotajte i pričekajte da se koža opusti. Zimi je koži potrebna stalna preventivna njega koja obnavlja zaštitni hidro-lipidni plašt koji je izložen pa to dovodi do – perutanja, crvenila, lišajeva, pa čak i ekcema te alergijskih reakcija, s neugodnim osjećajem zatezanja i suhoće. Imajte na umu da je, posebno zimi, suhu i osjetljivu kožu potrebno intenzivno njegovati prirodnim preparatima koji joj nadoknađuju sve što za hladnijeg vremena ubrzano gubi.

Intenzivna dubinska hidratacija i nutrijenti za učvršćivanje kolagena i međustanične strukture proizvodi su s vitaminom C, koji obnovlja kolagen, preparati s kamilicom, nevenom i ginkom bilobom, biljnim balzamima i uljima poput shea maslaca, badema i vučjeg trna s vitaminima F, A, C i E u svom prirodnom sastavu.

>>Dječje uši mogu se korigirati tek kada završi rast, a ne prije 4 godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije