Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muževnost

Žene s višim glasom privlače muškarci s dubokim

muškarac i žena
09.05.2010.
u 14:55

Muškarci s dubljim glasom su muževniji, odnosno prema nekim istraživanjima imaju više djece, što privlači žene

Da se suprotnosti doista privlače pokazuje istraživanje prema kojem žene koje imaju visoke glasove privlače muškarci koji imaju duboke glasove. Razlog bi se mogao skrivati u ranijem istraživanju koje kaže da muškarci koji imaju dublji glas imaju više djece, pa se stoga može izvući zaključak da se međusobno privlače najženstvenije žene i muževni muškarci.

- Ljudi očito izabiru za partnere osobe koje smatraju privlačnima, ali isto tako će radije surađivati, pa čak i radije glasovati za osobe koje smatraju privlačnima - kaže psiholog Benedict Jones za LiveScience.com. On tvrdi da ovo istraživanje pokazuje da bi se moglo predvidjeti kakva bi se osoba mogla nekome svidjeti.

Kako bi testirali ovu teoriju Jones i suradnici su izmjerili visinu glasa 113 studentica, pa im zatim pustili snimke muških glasova koji su govorili "Stvarno mi se sviđaš" ili "Stvarno mi se ne sviđaš", te ispitali žene koji su im najprivlačniji.

Ispostavilo se da su se ženama sviđali muškarci s dubljim glasom, bez obzira što su izgovarali. Studentice koje su imale najviše glasove pet puta su češće izjavile da im se više sviđaju muškarci s dubljim glasovima.

Komentara 1

VI
viviann
09:45 10.05.2010.

od muškaraca koja znam koji imaju više djece niti jedan nema osbito dubok glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije