Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako izgledati dobro bez odjeće

Žene s posebnim potrebama izgledaju veličanstveno oskudno odjevene

pakistan
AFP
17.01.2010.
u 19:37

Guru stila Gok Wan postao je popularan zahvaljujući TV seriji "Kako izgledati dobro bez odjeće?" u kojoj je promijenio garderobu, make up, modni stil, ali i život stotine žena

Guru stila Gok Wan postao je popularan zahvaljujući TV seriji “Kako izgledati dobro bez odjeće?” u kojoj je promijenio garderobu, make up, modni stil, ali i život stotine žena. U novoj seriji napravio je korak dalje, te je pod svoje uzeo žene s posebnim potrebama, koje zahvaljujući njegovoj intervenciji izgledaju veličanstveno, te su pristale na poziranje vrlo oskudno odjevene. Svaka od tih žena bila je u početku zabrinuta zbog toga kako će izgledati na fotografijama, ali ih je Gok uvjerio da se svaka žena mora osjećati odlično u vlastitom tijelu, te ih naučio kako da sakriju svoje mane, a istaknu prednosti. Modeli su mu bili 54-godišnjakinja majka troje djece koja je vid izgubila kada je imala 28 godina, te 40-godišnjakinja, majka osmogodišnjaka, koja je u invalidskim kolicima ostala 2007, nakon tumora na kralježnici.

Slijepa 54-godišnjakinja rekla je da je prisiljena moliti druge ljude da joj izabiru odjeću, što joj je uvijek bilo vrlo neugodno, pa je odjevala bilo što, samo da ne smeta ljude oko sebe. Gok joj je objasnio koje joj boje pristaju, a na njegov nagovor počela je ponovno koristiti šminku, te kaže da se osjeća atraktivno kao prije nego što je izgubila vid. Željela bi da se i druge žene osjećaju ovako dobro kao ona te da ih drugi ne gledaju samo kao osobe s posebnim potrebama.

Tracy Warren, 40, ostala je u invalidskim kolicima 2007. nakon tumora na kralježnici. Uvijek je bila sigurna u sebe, međutim otkad je u kolicima nije odjenula suknju jer ne može ni pogledati vlastite noge, a zbog stalnog sjedenja osjeća se neatraktivnom i debelom, mada je normalne težine. Gok ju je nagovorio da opet uđe u lijepu odjeću, a njezin osmogodišnji sin Joseph kaže da mu je sada još i ljepša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije