Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Žene na dijetama provode godine i godine

dijeta
19.09.2012.
u 12:59

Prosječna žena pokušat će smršavjeti dva puta godišnje, gubeći pritom prosječno pet kilograma

Dostizanje ideala vitkih manekenki iz časopisa, neugoda u vlastitoj koži ili povremeno čišćenje organizma zbog zdravlja? Sve su to razlozi zbog kojih žene najčešće gladuju, a čini se da taština ipak radi svoje pa su na prvom mjestu lijep izgled i uvlačenje u usku odjeću...

Nevjerojatno, ali žene u prosjeku potroše 17 godina živeći na raznoraznim dijetama, pokazalo je istraživanje tvrtke Chef of Diet Chef.

– Na dijetu se lako odlučiti kad postoji neka posebna prilika ili kad se ne osjećamo zadovoljni svojim izglednom, no održavanje dijete i gubljenje kilograma težak je zadatak koji zahtijeva ozbiljnu posvećenost – izjavio je osnivač tvrtke Kevin Dorren.

Između ostalog 90 posto žena barem je jednom u životu bilo na dijeti, a prosječna žena pokušat će smršavjeti dva puta godišnje, gubeći pritom prosječno pet kilograma, piše Medical Daily

Prosječna dob

Žene prosječno žive 82 godine i teže 69 kilograma, a tijekom odrasle dobi mršavjet će oko devet puta. Provede li sedam tjedana dva puta godišnje na dijeti, izgubit će prosječno devet svojih tjelesnih težina. Trećina žena navela je da najčešće mršavi uoči ljetnih praznika, a četvrtina navodi zdravstvene probleme, dok je 18 posto priznalo da mora "stesati" liniju za vjenčanje.

Neuspješnost?

Da su pokleknule, priznalo je 35 posto ispitanica koje su iskazivale preveliku ljubav prema hrani, dok je 33 posto navelo da je glavni razlog neuspješne dijete –  nedostatak volje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije