Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUROZA

Žene koje su pod velikim stresom rađaju manje bebe

mama
10.06.2010.
u 11:46

Da bi trudnice što je više moguće trebale izbjegavati sve izvore stresa, potvrđuju i najnovija istraživanja.

Neurotične su žene plodnije te obično imaju više djece od opuštenih pripadnica nježnijeg spola, otkrila su najnovija istraživanja Sveučilišta Sheffield u kojem su znanstvenici proučavali povezanost između osobnosti i plodnosti.

Tako su među ostalim otkrili da će neurotičnije žene i muškarci koji su ekstrovertirani uglavnom imati veći broj djece od drugih. Pokazalo se da postoji i povezanost između majčine osobnosti i fizičkog zdravlja djece. Znanstvenici tako tvrde da djeca neurotičnih majki češće imaju problema s pothranjenošću, zbog čega se pretpostavlja da njihova negativna osobnost nosi i neke negativne utjecaje na obitelj. Također je iznesen zaključak da majke koje su pod velikim stresom rađaju manje bebe pa se i to treba uzeti u obzir.

Istraživanje je trajalo nekoliko mjeseci, a u njemu je sudjelovalo oko 65 obitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije