Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar ili loš odgoj?

Žena priznala da je lijena majka: 'Djeca idu spavati kada žele, a kći kojoj je 6 godina kuha si sama'

Tweny Tiny Toes/Instagram
30.06.2021.
u 11:29

Amanda ne brine o budućnosti djece i kako će se snaći kada stignu prve obaveze.

Amanda Melrose iz Connecticuta je sve samo ne uobičajena majka. Ova 41-godišnjakinja priznala je da je lijena u obavljanju obaveza koje su vezane za njezino troje djece, pa ih pušta da idu spavati kada žele, a 6-godišnja kći sama si priprema obroke.

Iako Amanda nema posao, cjelodnevna briga oko 6-godišnje Peyton i 18-mjesečnih blizanaca Willa i Trey, nije joj na listi prioriteta, ali kako kaže, ne srami se te činjenice.

Na svom blogu Twenty Tiny Toes napisala je da lijeno roditeljstvo nije loše, baš suprotno, potiče slobodno razmišljanje, samostalnost, neovisnost i 'harmoniju' u obitelji. 

Peyton joj pomaže oko kućanskih obaveza, a osim pospremanja igračaka i odjeće, malena si je počela i kuhati obroke. "Mi smo obitelj, tim. Pomaže mi oko kuće i tako postaje samostalnija. Sposobna je obaviti sve što joj kažem - pospremiti igračke, odjeću i namirnice te skuhati neke obroke. Ne dobiva nagradu za to, treba pomagati jer je dio obitelji."

Mama djetetu priprema 'mini jaja na oko', ali mnogi je upozoravaju da su opasna:

Suprotno od mnogih mama, Amanda nema ni dnevni raspored ni rutinu koje se drži. Ne pazi kada djeca imaju popodnevni odmor i kada navečer odlaze u krevet, a ne mari ni ako se probude tijekom noći - samo ih stavi kraj sebe u krevet i nastavi spavati. 

Ne brine se puno ni oko učenja obavljanja nužde na kahlici, kaže kako će djeca sve to početi raditi sama od sebe kada dođe vrijeme. Peyton je tako skinula pelene s tri godine. 

Jedna stvar koja najviše šokira u Amandinom neobičnom odgoju je ne upisivanje Peyton u školu. Kako se ne bi morala svako jutro buditi rano i držati stroge rutine, te tjerati malenu da piše zadaću i obavlja zadatke vezano za nastavu, majka je uzela stvar u svoje ruke. Ostavila je Peyton kod kuće, ali je često vodi u muzeje i na razne događaje gdje ju može uživo učiti mnogo stvari.

Velik broj ljudi sugerirao je Amandi da mijenja ove metode, da upiše dijete u školu i da ih počne učiti pristojnosti i životnim vrijednostima jer im radi puno štete, ali mama se, naravno, ne obazire, prenosi The Sun.

Evo kako tijekom ljeta izbjeći poznatu dječju rečenicu: 'Mama, tata, meni je dosadno!'

1/4
Ključne riječi

Komentara 1

TI
tico123
09:09 02.07.2021.

ovoj je problem šta niš nema u glavi i drugi joj nije problem a to je da raširi noge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije