Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvali svađu

Žena ispričala: 'Napravila sam večeru svekrvi i tastu, a njihova reakcija me zgrozila!'

shutterstock
28.04.2022.
u 10:30

Htjeli su doći u posjet samo četiri tjedna nakon njenog poroda, a od nove su mame odmah očekivali 'gozbu'.

Četiri tjedna nakon poroda umorna novopečena mama nije, kaže, bila raspoložena za goste ali je svejedno pristala da joj svekrva i tast dođu na večeru upoznati bebu. Pitala je muža mogu li za večeru nešto naručiti ali on nije htio to ni čuti, inzistirajući da im ona nešto pripremi.

Pokušavajući smisliti najlakšu opciju, iscrpljena majka je napravila tjesteninu sa sirom, misleći da je to u redu, no, kako piše Mirror, kada im je servirala, svekrva i tast su se zgrozili.

Nakon što je pitala svekrvu u čemu je problem, odgovorila joj je da 'obrok nije prikladan', napomenuvši i kako ona 'očito nema dovoljno iskustva da zna što je dobro, a što ne valja kad je hrana u pitanju'...

Što majke najviše žele dobiti za poklon? Možda ćete se iznenaditi:

1/6

Zaprepaštena snaha je na Redditu napisala: "Rekla sam im da je njihov dolazak ionako bio iznenadan i preuranjen, što su oni shvatili kao da ne želim da dolaze. Tast mi je rekao da su došli samo da konačno vide bebu koju sam cijeli mjesec skrivala. To je cijeli mjesec njegovog života koji su 'propustili'. Posvađali smo se i odlučili su otići kući. Moj muž je rekao da je odluka da njegovoj obitelji poslužim tjesteninu i sir uvredljivija nego da im ništa nisam poslužila...”

"Rekla sam mu da sam preiscrpljena da kuham 'tradicionalne gozbe' koje sam bila prisiljena učiti kuhati od njegove mame. Uvrijedio se i rekao da sam zla i da nemam poštovanja prema njegovoj obitelji”, objasnila je.

"Razumijem da bi nekim gostima takva hrana bila uvredljiva ali samo sam htjela spremiti brzi i domaći obrok kako je htio moj muž. Što nije u redu s tjesteninom i sirom?", pitala je druge korisnike.

Korisnici Reddita uvjeravali su je da je ponašanje njezine svekrve potpuno neprimjereno, a da je tjestenina sa sirom savršeno prikladna večera.

"Ovo nije sukob kultura - ovi ljudi su samo budale. Ne postoji kultura u kojoj nije prihvaćeno da žena nakon poroda neko vrijeme ne radi ništa osim odmaranja i povezivanja s bebom”, komentirala je jedna korisnica, a druga je dodala: "Ako su tako 'tradicionalni' trebali su se pojaviti s hranom, ponuditi se da čiste kuću i oprati hrpu rublja dok su kod vas!"

Kakva vještina! Julie (39) pokazala je kako je snimila svoj naopaki ples na šipci:

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Berlioz
13:33 29.04.2022.

Četiri tjedna je zaista puno, naravno da baka i deda žele vidjeti dijete. Meni zaista zvuči kao da ih snaha ne želi u svojoj kući i da im je preko volje skuhala jelo. Sama kaže da se slaže da bi nekim gostima takva hrana bila uvreda što znači da je namjerno odabrala baš tu hranu. Isto tako nije točno da ne postoje kulture u kojima žene ne rade ništa tjednima ili mjesecima nakon poroda. Njezini roditelji nisu trebali tako reagirati ali očito ih snaha ne želi u svojoj kući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije