Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa kosa

Želite dugu kosu, a ne želite ekstenzije? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći

kosa
Foto: Thinkstock
1/2
28.01.2014.
u 15:30

Imati dugu kosu može djelovati kao nemoguća misija. Sporo raste, trenutačna dužina ne omogućava neku zadovoljavajuću frizuru ili je jako suha i oštećena. Kako doskočiti rješenju tog problema?

Mnoge djevojke i žene žele dugu lijepu kosu, posebice ako je oštećena zbog djelovanja raznih preparata ili pretjeranog friziranja. Ali imati dugu kosu može se činiti kao nemoguća misija. Sporo raste, trenutačna dužina ne omogućava neku zadovoljavajuću frizuru ili je jako suha i oštećena. Kako doskočiti rješenju tog problema? Portal TOI donosi nekoliko savjeta koji bi vam trebali pomoći da imate lijepu, dugu kosu.

1. Prilagodite prehranu

Zdrava prehrana može učiniti čudo za vašu kosu. Osigurajte svojem organizmu potrebnu količinu vitamina, minerala i proteina svakodnevno i primijetit ćete kako se vaša kosa mijenja. Jedite bademe, poznati su po tome da poboljšavaju rast kose.

2. Češljajte je pravilno

Može vam se činiti kao nebitna stavka, ali način na koji češljate svoju kosu može imati velik utjecaj na njeno zdravlje. Grubo češljanje, čupanje ili četkanje mokre kose može lako slomiti vlasi i prouzročiti neka druga oštećenja kose. Kako biste svojoj kosi pružili samo najbolje, češljajte je nježno i koristite široke četke ili češalj sa širokim zupcima.

3. Hidratizirajte je redovno

Kvalitetna njega kose ne znači da morate plaćati skupe tretmane i preparate. Nemojte izbjegavati hraniti svoju kosu balzamima i hranjivim maskama. Suha kosa dobit će novi "poticaj", a prema pisanju portala TOI, to će potaknuti i brži rast kose.

>>Želite sjajnu kosu? Evo savjeta kako zablistati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije