Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo, novo vrijeme

Zašto se žene sve češće koncentriraju na karijeru?

'Young girl reads book'
'Katarzyna Leszczynska'
09.01.2013.
u 16:00

"Fiksacijom" na dodatno obrazovanje i posao žene poslije još teže pronalaze odgovarajuće partnere...

Žene koje nemaju izglednu vezu koja može završiti brakom radije se odlučuju posvetiti karijeri nego potrazi za pravim partnerom. Istraživanje je pokazalo da se one koje strahuju kako se neće udati smatraju manje privlačnima. Iako tome najčešće nije tako, one su spremne uložiti velike napore kako bi postigle nešto u karijeri.

Isto tako, nema li žena dovoljno dostupnih muškaraca, radije će posao pretpostaviti majčinstvu.

– Većina žena toga nije svjesna, ali iznimno važan faktor prilikom izbora karijere je njihov stav o tomu je li lako ili teško pronaći muža – objašnjava voditeljica istraživanja Kristina Durante.

Ambiciozne žene u pravilu su i privlačne, no problem je što one same ne vjeruju u to. Nakon okretanja karijeri problem ne nestaje, jer "fiksacijom" na dodatno obrazovanje i posao kasnije im je još teže pronaći odgovarajućeg partnera.

Komentara 1

Avatar Torento
Torento
18:55 09.01.2013.

"Pametnoj" ženi je važnija karijera od majčinstva. Kad ostari, poslodavac je odbaci kao staru čarapu, a ona može "uživati" u mački u krilu umjesto unučetu i pričati joj kako je imala veliku karijeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije