Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve češće

Zašto mlađi muškarci biraju starije žene?

Iako sva istraživanja pokazuju da u drugom krugu Macron može očekivati glatku pobjedu, Marine Le Pen nije još poražena
Reuters/PIXSELL
02.05.2017.
u 10:45

Starije žene manje su zahtjevne prema mlađim muškarcima i osjećaju se manje sklone prilagoditi tradicionalnim spolnim ulogama i uzorima, tvrdi psihologinja Emma Keeble.

Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u odnos, muškarcima stvara osjećaj ugode u vezi i s njih skida obavezu da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu.

Starije žene manje su zahtjevne prema mlađim muškarcima i osjećaju se manje sklone prilagoditi tradicionalnim spolnim ulogama i uzorima, tvrdi psihologinja Emma Keeble.

Većina starijih žena realizirana je u poslovnom i financijskom smislu, što skida teret s partnera koji inače osjeća pritisak od očekivane brige za životne obaveze.

Psihologinja Susan Quilliam pripisuje sve češće veze mlađih muškaraca i starijih žena plodnosti i seksualnosti. Kontracepcijske pilule omogućile su ženama da odgode začeće. Istraživanja su pokazala da starije žene manje prigovaraju svojim muškarcima od mlađih žena jer ih je iskustvo učinilo otvorenijima. Druga studija otkrila je da starije žene biraju mlađe partnere kako bi bile sigurne da će ih nadživjeti jer muškarci istih godina kao i one umiru često prije njih. 

Studija pokazuje da su žene koje odabiru mlađe muškarce uglavnom obrazovanije, odgađaju vjenčanje te imaju liberalnije stavove o instituciji braka.

Komentara 2

MA
maxxxx
16:42 02.05.2017.

Da u naslovu stoji "neki" sve u redu, ovako izgleda kao da je to pravilo, a ne teški izuzetak

DU
Deleted user
09:35 03.05.2017.

Statistički u Hrvatskoj fali 300 000žena za dobnu skupinu između 0-50. Iako ako se gleda ukupno onda ih ima više ali u dobnoj skupini od 50prema više. Sve vam se to vidi na linku http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/census2011/results/htm/H01_01_01/H01_01_01.html

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije