Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Zašto mlađi muškarci biraju starije žene?

Starije žene manje su zahtjevne prema mlađim muškarcima i osjećaju se manje sklone prilagoditi tradicionalnim spolnim ulogama i uzorima, tvrdi psihologinja Emma Keeble.
02. svibnja 2017. u 10:45 2 komentara 17238 prikaza
Iako sva istraživanja pokazuju da u drugom krugu Macron može očekivati glatku pobjedu, Marine Le Pen nije još poražena
Foto: Reuters/PIXSELL

Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u odnos, muškarcima stvara osjećaj ugode u vezi i s njih skida obavezu da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu.

Starije žene manje su zahtjevne prema mlađim muškarcima i osjećaju se manje sklone prilagoditi tradicionalnim spolnim ulogama i uzorima, tvrdi psihologinja Emma Keeble.

Emmanuel Macron, head of the political movement En Marche!, or Onwards!, and candidate for the 2017 French presidential election and his wife Brigitte Trogneux pose in countryside in Le Touquet, France, on the eve of France's first round of the Presidenti Tko je Emmanuel Macron Ima 39 godina i sedam unuka zahvaljujući 24 godine starijoj supruzi

Većina starijih žena realizirana je u poslovnom i financijskom smislu, što skida teret s partnera koji inače osjeća pritisak od očekivane brige za životne obaveze.

Psihologinja Susan Quilliam pripisuje sve češće veze mlađih muškaraca i starijih žena plodnosti i seksualnosti. Kontracepcijske pilule omogućile su ženama da odgode začeće. Istraživanja su pokazala da starije žene manje prigovaraju svojim muškarcima od mlađih žena jer ih je iskustvo učinilo otvorenijima. Druga studija otkrila je da starije žene biraju mlađe partnere kako bi bile sigurne da će ih nadživjeti jer muškarci istih godina kao i one umiru često prije njih. 

Muškarac Pohvalite ih Ovo su komplimenti koje muškarci žele čuti

Studija pokazuje da su žene koje odabiru mlađe muškarce uglavnom obrazovanije, odgađaju vjenčanje te imaju liberalnije stavove o instituciji braka.

seks, orgazam U teoriji da, ali... Pitali smo Hrvatice što misle o seks-prijateljima? Evo što su nam odgovorile Veza imajte na umu 5 stvari koje žena nikada ne bi trebala raditi za muškarca Par Jeste li znali? 'Varalice' otkrile zbog čega će prevariti svoje partnere
Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • maxxxx:

    Da u naslovu stoji "neki" sve u redu, ovako izgleda kao da je to pravilo, a ne teški izuzetak

  • Milka Oreo 300g:

    Statistički u Hrvatskoj fali 300 000žena za dobnu skupinu između 0-50. Iako ako se gleda ukupno onda ih ima više ali u dobnoj skupini od 50prema više. Sve vam se to vidi na linku http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/census2011/results/htm/H01_01_01/H01_01_01.html