Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njega kose

Zašto je važno koristiti masku za kosu?

kosa
Foto: Thinkstock
04.02.2015.
u 17:00

Dajana Brlić iz frizerskog salona Trilab za portal Budi.in otkrila je zašto je važno kosu njegovati maskom te kako odabrati proizvod koji nam odgovara.

Maska za kosu je mnogim ženama omražen proizvod jer iziskuje nešto više vremena od uobičajenog šamponiranja i stavljanja regeneratora.

Međutim, Dajana Brlić iz frizerskog salona Trilab za portal Budi.in otkrila je zašto je važno kosu njegovati maskom te kako odabrati proizvod koji nam odgovara.

Najprije treba dobro smočiti kosu, zatim našamponirati prvi put, isprati, pa ponovno nanijeti šampon, pa regenerator... tko uopće ima vremena za stavljanje maske? Ipak, maska za kosu trebala bi biti dio tvog uobičajenog rituala njege kose, jer bez nje teško da tvoja frizura može blistati u punom sjaju.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Različiti sastojci za različite probleme

"Svi tipovi kose mogu koristiti masku, normalna, suha pa čak i masna kosa - posebno ako je u korijenu masna, a na dužinama suha. Vrlo je važno, u tom slučaju odabrati šampon koji je namijenjen masnom vlasištu, koji čisti i uklanja višak sebuma te uspostavlja ravnotežu, dok je za suhe vrhove odlično koristiti masku za dubinsku hidrataciju. Ukoliko je kosa tanka također je odličan izbor maska koja hidratizira. Maske za hidrataciju obično sadrže pantenol i hijaluron koji vraćaju kosi vlagu i sprječavaju daljnju dehidraciju, no neće pretjerano otežati čak i tanje tipove kose", kaže Dajana Brlić iz Trilaba.

Cijeli članak pročitajte na portalu Budi.in

>>Proćelavost se ne može spriječiti

>>Ako sušite kosu sušilom, ovo biste trebali znati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije