Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zaštita i njega kože - poglavito kože ruku

Farmakol
Foto: Promo
1/3
08.04.2020.
u 09:23

Naša koža po prirodi nije stvorena čestom pranju sapunima i deterdžentima, niti da je u prekomjernom kontaktu s dezinfekcijskim sredstvima. No to je postala realnost, dodatno i povećana potreba zbog virusnih oboljenja.

Svakim pranjem ruku i dezinfekcijom oštećuje se i skida  zaštitni sloj  rožnatih stanica i stanjuje fosfolipidni dvosloj. Stoga je važno redovito i više puta dnevno, koži dodavati tvari kojima se dvosloj štiti i obnavlja.

U slučaju oštećenja zaštitnoga hidrolipidnog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza među stanicama rožnatog sloja, te on postaje grub, tvrd, sklon pucanju i iritacijama. Rezultat toga je lakši prodor mikroorganizama ili alergena, što narušava imunološki sustav kože i može rezultirati infekcijom ili alergijskom reakcijom.

Vrlo je važna zaštita i njega  kože ruku uslijed učestalog korištenja dezinfekcijskih sredstava i agenasa koji oštećuju gornji sloj kože . Suha oštećenja potrebno je zaštititi od daljnjeg isušenja i dati im dovoljno vlage. U slučajevima oštećenja kože važno je umiriti nadražaj,ublažiti svrbež,te potaknuti procese zacjeljivanja i uspostavljanja potpune zaštitne funkcije kože.

Prvi korak - zaštita površine kože od vanjskih agresija

Prvi korak koji često svi zaboravljamo  je preventivna mjera zaštite zdrave kože za što su najprihvatljivije bogate kreme i/ili  zaštitne  masti koje su posebno formulirane kako bi stvorile  tzv.barijeru na površini kože koja dodatno štiti kožu od vanjskih agresija.

Preporuka je nanositi ih prije pranja suđa, izlaganja deterdžentima, kemikalijama ili vodi koja isušuje gornji sloj kože.

Farmakol Dermapip Unimast - za kućnu i profesionalnu uporabu,štiti, umiruje i obnavlja! Prirodno rješenje bez dodatka konzervansa i mirisa, sadrži sastojke provjerene kvalitete : prirodni vazelin, pčelinji vosak,alantoin, propolis i ekstrakte nevena i kamilice. Bogata tekstura rađena po specijalnoj recepturi  vašu kožu štiti, hrani i pruža  svu potrebnu njegu. Nanositi prije pranja suđa, izlaganja deterdžentima, kemikalijama ili vodi koja isušuje gornji sloj kože.

Drugi korak - obnova i njega suhe i oštećene kože

Drugi korak je obnova i njega suhe i već oštećene kože kroz opskrbu kože visoko vrijednim masnoćama te nadoknađivanjem vlage što čuva hidrolipidni sloj i dovodi do  regeneracije stanica. Potrebno je redovno  nanositi kreme bogatije teksture kako bi očuvali hidrolipidni sloj kože jer će time ona biti otpornija na sve vanjske utjecaje i  manje reaktivna.

Foto: Arena Hospitality Group

Farmakol Dermapip krema - sva potrebna njega i obnova kože

Intenzivna, umirujuća i regenerativna krema namijenjena oštećenoj koži sa suhim lezijama.  Nanošenjem sloja Dermapip kreme na kožu, popunjavaju se prostori među stanicama rožnatog sloja gdje postoji manjak lipida, pa se potpomaže vraćanje vlage koži i normalne funkcije Aktivni sastojci djeluju tako da preveniraju sekundarnu infekciju,umiruju upalni proces,poboljšavaju regeneraciju kože i proizvodnju kolagenih vlakana.

Treći korak - njega kože, hidratacija i održavanje elastičnosti kože

Treći korak je redovna primjena preparata za njegu kože, održavanje elastičnosti kože i hidratacija. Njegovana koža otpornija je na oštećenja i djelovanje negativnih vanjskih utjecaja. Preporuka je korištenje losiona lagane teksture i prirodnog sastava koje ključan za mogućnost kontinuirane primjene.

Foto: Arena Hospitality Group

Farmkol Dermapip losion - svakodnevna njega zahtjevne i osjetljive kože

Zahvaljujući aktivnim prirodnim sastojcima losion hrani i dubinski vlaži kožu dajući joj elastičnost i baršunastu mekoću. Idealan je za ublažavanje crvenila i neelastičnosti kože, za suhu i osjetljivu kožu kao prirodna pomoć kod iritacija. Svojim hidratantnim i zaštitnim svojstvima djeluje protuupalno, ublažava suhoću, ljuštenje i svrbež kože. Med i matična mliječ aktiviraju mehanizme kožnih stanica koji poboljšavaju regeneraciju tkiva, te štite kožne stanice od degenerativnih promjena.

Više o prirodnoj kozmetici Farmakol linije pronađite na www.pip.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije