Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftina visoka moda

Zagrepčanke spavale u autu za Lanvinove krpice

lanvin
sanjin strukić/pixsell
24.11.2010.
u 08:00

Poduzetne Hrvatice snašle su se na licu mjesta i preprodavale majice manje s(p)retnim kupcima

Kao da su se šopingoholičarke cijele regije jučer ujedinile i zaposjele Ljubljanu. Slovenski je glavni grad, naime, od dva sata ujutro u utorak pod opsadom ljubiteljica - i manje ljubitelja - visoke mode koja se, zahvaljujući suradnji H&M-a i francuske modne kuće Lanvin, mogla kupiti po povoljnim cijenama. U jedinom H&M-u u Sloveniji koji je dobio povlasticu da prodaje tu limitiranu kolekciju - u trgovačkom centru BTC jučer se prije otvaranja naguralo 400-tinjak duša gladnih kreacija Albera Elbaza.

Upale na listu čekanja

Među njima i hrpica Talijana na službenom putu u Ljubljani, Britanke na putovanju Europom koje je lansiranje kolekcije zateklo u Sloveniji, te stotinjak Hrvatica koje nisu žalile vremena, benzina i čekanja. Valjalo je još samo upasti na listu čekanja. U dva sata od 9 do 11 prodano je sve, kaputi, bundice, cipele, haljine, majice, torbe, nakit... Među sretnicama koje su prve ušle i tri su zagrebačke studentice, Renea Petrović, Aleksandra Župančić i Željka Perić.

– Krenule smo iz Zagreba u dva ujutro da budemo sigurne da ćemo ući – kaže Renea čvrsto stežući vrećice.

– Kreacije Lanvina inače su po nekoliko tisuća eura, evo ova majica koju sam tu kupila u Zagrebu stoji sedam tisuća kuna, a ja sam je platila dvjestotinjak kuna – kaže Renea i dodaje da je na blagajni jedva uspjela platiti svoj “ulov”.

Borba za svaki komad

– Ekipa stoji kraj blagajne i žica majice, mene je žena tražila da joj prepustim majicu za kćer kojoj je, kao, rođendan. Njezina prijateljica Aleksandra, koja je bila toliko oduševljena novim krpicama da je odmah ponosno uskočila u novi baloner, pokazala je pak poduzetnički duh i majicu koju je kupila, uspješno je preprodala.

– Kupila sam posljednju majicu, a žena koja je bila iza mene na blagajni preklinjala me da joj je prodam, što sam i učinila i usput zaradila – kaže Aleksandra.

Ipak, najradikalniji primjer šopingholičarki dvije su Zagrepčanke koje su u deset navečer zauzele svoja mjesta pred centrom, a noć su provele u autu kako ništa ne bi prepustile slučaju.

Ključne riječi

Komentara 6

KR
kreont
08:08 24.11.2010.

Vidi se da za ovih 100 hrvatica nema krize.

OB
-obrisani-
10:55 24.11.2010.

Haaaa.... Kako su sretni u HM kada prodaju majice pa 200kn a inace vrijede po 700kn/kom..../haaaa...

KA
kakodane2
12:34 24.11.2010.

hmmmm ne 700kn nego 7000kn a opne ju do bile za 200kn //sarkazam ajme majko samo da mi je imati majicu koja košta 7000kn i da ju kupim za 200kn jer inače nemam za kiflu ali ću nekako skupiti 200knkn da si ju kupim i onda ponosno hodam po špici i pijuckam jednu kavicu cijeli dan na špici pa me možda vidi neki Radeljak, Lasić ili slični deda... //sarkazam off e i pazi te ženskice su dale svoje ime i prezime u javnost!?!?! mene bi bilo sram da ih poznajem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije