Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li pretjerala?

Zabranila je dečku da ide na momačku svog prijatelja jer mora s njom na svadbu: 'Ti mi nisi mama!'

shutterstock
18.04.2023.
u 15:30

Vrlo sam tradicionalna kada su u pitanju takve obveze, no on mi sada govori da mu nisam mama i da ne mogu donositi odluke umjesto njega, rekla je.

Drama u jednoj vezi izazvala je nedavno na Redditu oko 5.000 reakcija i više od 2.000 komentara, nakon što je 24-godišnjakinja objavila post o sebi i svom dečku s kojim se, kaže, zabavlja skoro tri godine, a dvije godine zajedno i žive. “Bili smoveć zajedno na dva vjenčanja, oba od njegovih prijatelja s fakulteta koje ja nisam prije poznavala”, napisala je, dodavši i kako je sretna što je išla kao njegova djevojka jer voli upoznavati ljude koji su bili dio njegova života.

Ove je godine, nastavila je, on vjenčani kum dvojici prijatelja, dok je pred njom vjenčanje jedne od njezinih najboljih prijateljica s fakulteta. "Vjenčanje moje prijateljice je u lipnju", napisala je, a jedan od njegovih prijatelja se ženi dva mjeseca kasnije, no upravo su doznali da je prijateljeva momačka zabava zakazana za isti dan kad i prijateljičina svadba.

Zato mu je, kaže, rekla da ne može ići jer moraju skupa na svadbu koja je važnija od momačke; a to nije prošlo dobro kako je očekivala. "Rekao mi je da nikada nije upoznao moju prijateljicu i da ne želi propustiti momačku svog prijatelja zbog 'nekog tamo' vjenčanja", kaže, na što mu je ona odgovorila da bi stvari bile drugačije da prijateljici nisu već potvrdili svoj dolazak.

"Vrlo sam tradicionalna kada su u pitanju takve obveze, no on mi sada govori da mu nisam mama i da ne mogu donositi odluke umjesto njega. Sve što želim je da moj dečko sa mnom ode na to vjenčanje jer smo se već obvezali prije nego smo saznali za momačku večer”, zaključila je, pitajući korisnike i misle li da je u krivu.

"Možda način na koji sam to riješila nije bio najbolji i možda mu nisam trebala reći da ne može ići na momačku", dodala je, objasnivši i kako on često zaboravlja planove i ona ga mora podsjećati. Zbog brojnih reakcija na post, prenio ga je i NY Post za koji je i jedan psiholog dao svoje mišljenje o situaciji.

"Vrlo je nezgodno reći nekome s kim ste u vezi što smije, a što ne, i to na temelju vaših pravila u odnosima i toga što vi smatrate prioritetom", napisala je dr. Jayme Albin.

Ovaj par, kaže ona, još uvijek uči o međusobnim vrijednostima i prioritetima. "Djevojka tvrdi da je; budući da je ranije bez oklijevanja odlazila na svadbe njegovih prijatelja i da je vjenčanje njezine prijateljice prvo bilo najavljeno; sada red da on popusti i da odustane od njemu značajnog događaja, no u vezama nije uvijek 'daj mi, dam ti' situacija".

"Razumno bi bilo i da ona obavijesti svoju prijateljicu da joj se raspored promijenio i da netko važan njezinom dečku također ima nešto, a bila bi pogreška da njega tjera da pođe s njom, što bi dovelo do ljutnje i zamjeranja. Vjenčanje i momačka večer ne moraju uništiti njihovu vezu”, zaključila je.

"Čudno je da pokušavaš okriviti dečka i minimizirati važnost momačke njegovog prijatelja", napisao je jedan Reddit korisnik i dodao: “Prijatelj ne može promijeniti datum i nemate pojma koja sve ograničenja mogu utjecati na njegov izbor; na neke momačke večeri ide i 20-ak muškaraca i morate pronaći dan koji odgovara mladoženji, kumu/kumovima ako ih ima više, potencijalnoj braći i drugim članovima obitelji… A tu je i milijun drugih stvari koje treba uzeti u obzir.”

"Možda biste trebali biti manje egocentrični i predložiti mu da on ide na svoje, a vi na svoje, te se nakon toga naći, razgovarati i zabaviti se", savjetovao je. 

Terapeutkinja podijelila veliku pogrešku koju mnogi parovi rade: "Ona uništava vašu vezu"

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:35 19.04.2023.

ne bi je slusao tko je ona da mu brani,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije