Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdrava i lijepa

Zaboravljate li na svoju kožu tijekom noći? Evo zašto je bitna noćna njega

koža
Foto: Thinkstock
12.02.2014.
u 21:17

Noćne kreme, gušće i masnije od dnevnih, najdjelotvornije su između ponoći i oko tri sata ujutro.

Da bi koža bila zdrava i sjajna, važno je pružiti joj i noćnu njegu.

Naime, koža u kasnim večernjim satima gubi  više vode nego tijekom dana jer se stanice tada obnavljaju dvaput brže. Upravo zbog manjka hidratacije koža tijekom noći maksimalno koristi aktivne sastojke. 

Za osnovnu njegu neophodno je da svaku večer obavezno skinete šminku i uklonite masnoće s lica. U tome  vam mogu pomoći preparati poput mlijeka i losiona te gela za čišćenje lica. Nakon čišćenja ostavite kožu da diše najmanje sat vremena, a potom nanesite kremu namijenjenu noćnoj njezi. 

Noćne kreme, gušće i masnije od dnevnih, najdjelotvornije su između ponoći i oko tri sata ujutro. Uz to što obnavljaju kožu, noćne kreme štite je od štetnih vanjskih utjecaja kojima je koža izložena tijekom dana.

>>Izgubili ste kilograme? Sad učvrstite opuštenu kožu!

>>Redovito mijenjajte maskaru i obvezno je uklonite prije sna

Komentara 1

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:35 12.02.2014.

ne zaboravljam nikad noćnu njegu...zimi nosim hranjive kreme na bazi meda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije