Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljaac!

Za ukusnu, ali i iznimno zdravu grickalicu napravite čips od tikvica

shutterstock
20.06.2020.
u 22:51

Čips od tikvica je ukusan i zdrav, a za pripremu vam treba samo nekoliko sastojaka.

Tikvice u sebi sadrže mnogobrojne prirodne sastojke koji imaju razne pozitivne posljedice na zdravlje, ali ljudi ih rijetko kada jedu i vole. Možda ste ih pokušali jesti na različite načine, ali jednostavno ne volite njihov okus. No možete ih zavoljeti- tako što ćete ih pretvoriti u čips, prenosi Healthybuliderz.

Tikvice spremljene na ovakav način su vrlo ukusne i hrskave, ali i dalje imaju mnoge pozitivne učinke na zdravlje, poput smanjivanja krvnog tlaka, poboljšanje imunološkog sustava, boljeg vida i smanjenje bolova u zglobovima. 

Pogledajte kako napraviti tatarski biftek:

Sastojci:

1 tikvica
2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice granula češnjaka
1/4 žličice mljevenog papra
1/4 žličice soli

Upute:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa. U međuvremenu, dobro operite svoju tikvicu u toploj vodi. Važno je dobro oprati tikvice jer ih nećemo guliti. U kori se nalaze brojni nutrijenti pa je svakako treba uključiti.

Tikvice narežite na ploške. Što tanje, to bolje. Zatim ih stavite u jednu posudu te dodajte maslinovog ulja i dobro pomiješajte. Dodajte i ostale sastojke te ponovno dobro pomiješajte. 

Tikvice posložite na posudu za pečenje, tako da vam se ne slijepe. Stavite ih peći na 10 minuta, a zatim pažljivo okrenite i ponovno pecite još 10 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade pet minuta.

Dariju Gašparović multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije