Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šale se na svoj račun

Za sebe kažu da su ‘stare mame’: ‘Rodile smo sa 42 godine i imat ćemo 60 kada djeca završe srednju školu!'

Tik Tok
22.01.2024.
u 13:30

Tvrde da često dobivaju kritike zbog svojih godina

Neki kažu da je imati dijete u dobi od 20 do 30 godina optimalno za smanjenje rizika povezanih s trudnoćom. A stručnjaci vjeruju da od 37. godine života plodnost počinje brže opadati što ženama kasnije u životu otežava imati djecu. 

Ali kako se svijet mijenja, a sve više žena radi poslove s punim radnim vremenom, rano imati dijete postaje sve teže. No nedavni trend na TikToku zavladao je internetom, a radi se o novim mamama starijim od 40 godina, piše The Sun.

@stuartbrazell OLD MOMS aka geriatric moms: because momming just gets better with age right @selahvictor 😂Most of our friends from high school have kids in high school and we’re over here nursing infants😜We both will be 60 when our last graduates high school!! How about you? Do you beat us?...#geriatricpregnancy #oldmom #over40 #momhumor #pregnantover40 #oldermom ♬ original sound - stuartbrazell

Trenutačni hashtag 'pregnantover40' ima 71,6 milijuna pregleda s mamama koje snimaju svoje živote kao "stare mame". Dvije mame koje su se pridružile TikTok trendu su bliske prijateljice Stuart Brazell i Selah Victor, koje su nedavno dobile djecu, a starije su od 40 godina.

Mama dvoje djece Stuart, koja je novinarka, podijelila je zabavan video sebe sa Selah i uzvratile su na neke komentare o tome da su prestare za djecu. Naslovila je video: 'Stare mame poznate i kao gerijatrijske mame: jer biti mama postaje sve bolje s godinama'. "Većina naših prijatelja iz srednje škole ima djecu koja su u srednjoj školi, a mi ovdje dojimo. Obje ćemo imati 60 godina kada naši sinovi završe srednju školu!", rekle su.

VEZANI ČLANCI:

U videu se mogu vidjeti mame kako izvode različite scene sa svojom djecom. "Mi smo stare mame, jedva čekamo da prestanemo dojiti kako bismo mogle ići na botoks. Mi smo stare mame, ja ću imati 60 godina kad on završi srednju školu. Mi smo stare mame, svaki test koji sam napravila tijekom trudnoće bio je označen kao visokorizičan i gerijatrijski. Mi smo stare mame, naše prijateljice iz srednje škole, imaju djecu u srednjoj školi. Mi smo stare mame, ja sam rodila tek s 42 godine. Mi smo stare mame, proživjele smo svoje živote i sad živimo za svoju djecu", rekle su u jednom od trend vida na TikToku,

Video je od tada postao viralan s više od 70,7 tisuća lajkova. Tisuće korisnika pohrlili su u komentare kako bi podijelili svoja razmišljanja. "Ostvarila sam što sam htjela u svojoj karijeri i proputovala svijet. Sada mogu priuštiti svojoj djeci sjajna iskustva i odmore diljem svijeta", napisala je jedna mama. "Čekala sam da imam djecu sve dok nisam bila sigurna da si ih mogu priuštiti", komentirala je druga.

Mame iz videa su očito i dale nadu drugim ženama koje su počele pokušavati dobiti dijete nakon 40. godine. "Sviđa mi se ovo... pokušavam zatrudnjeti i imam 40", komentirala je jedna korisnica. 

Žena ostala trudna u 56. godini: 'Mislila sam da su doktori ludi i da je to nemoguće!'

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar marela
marela
20:35 22.01.2024.

Ja sam svoje izrodila u dvadesetima. Rasla sam skupa s njima. Sada u pedesetima gledam kolegice sa malom djecom. Ne bih hvala. Nista ne moze moj mir platiti. To shvatite od pedesete. U 40tima je sve jos uvijek lako. Koliko god mi bili aktivni i mladi u glavi godine nose svoje. Ali kceri ce mi biti "stare mame", doslo takvo vrijeme i sto je tu je. Sretno svim mamama i mladim i "starim".

Avatar Art of Noise
Art of Noise
14:45 22.01.2024.

Bitno da su vam djeca živa i zdrava, u svakom pogledu, i da ste vi, kao roditelji, živi i zdravi, u svakom pogledu, i da ih odgojite, obrazujete i osovite na noge. Na nebitne vam ljude se ne treba, uopće, osvrtati. 60 godina je, zapravo, tek ulazak u staru dob, i kad vaše dijete bude imalo nekih 25 godina, dovoljno zrelo i odraslo za život, vi ćete imati nekih 65, i da još poživite nekih 10, 20 godina, postoji velika mogućnost, s obzirom da se i životna dob danas produžila, upoznati i vaše unuke, što znači da su vam djeca (odavno) situirana, i obiteljski, i napravili ste super stvar, nego da ih (djecu), uopće, niste imali, što je najgore. A dijete vas voli bez obzira na vašu dob jer ste vi njegov roditelj, najbliža i najvažnija osoba (do njegove udaje/ženidbe) koju ima, uz uvjet, naravno, da ste mu roditelj u pravom i punom smisle te riječi. A vjerujem da ste u vašim 40-ima imali više živaca i strpljenja, kao i drugih karakternih odlika, nego u vašim 30-ima, posebno 20-ima, i općenito u životu, ne samo u pitaju djece. Vidim po sebi da je tako.

TI
Tinček
13:49 22.01.2024.

Majke su uvijek majke. Tko ima pravo kritizirati? Ili je prerano ili nemaš uvjete ili imaš previše djece ..ne osvrtati se na kritike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije