Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antioksidansi

Za bolju kvalitetu sperme muškarci bi trebali jesti - brokulu!

dijeta
Photos.com
20.09.2012.
u 16:24

Sredovječni i stariji muškarci mogu imati kvalitetnije spermatozoide ako se hrane zdravije i općenito više brinu o sebi...

 

Hrane li se muškarci zdravije, imat će i kvalitetniju spermu, pokazala je studija "Lawrence Berkeley", nacionalnog laboratorija u Kaliforniji. Muškarci stariji od 45 godina koji su učestalo uzimali vitamine C, E i B, te cink imali su manja oštećenja na DNK u spermatozoidima.

Istraživanje je provedeno na 80 muškaraca između 22 i 80 godina, a rezultati su posebno interesantni za sve zrelije muškarce koji žele postati očevi. Jer, prijašnja su istraživanja pokazala da se uslijed starenja oštećuje i DNK, prenosi Foxnews.

Međutim, kako stoji u zaključku istraživanja, antioksidansi ne utječu izravno na spermije nego ukazuju na to da muškarac čija je prehrana bogata tim prirodnim spojevima ima usvojene i neke druge zdrave navike, kao što su redovna tjelesna aktivnost i izbjegavanje stresa...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije