Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brojne pogodnosti

Planirate zimsko putovanje? Uz ovu karticu možete ostvariti brojne uštede i pogodnosti, evo i kako

Uživanje u zimskim radostima
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
17.11.2023.
u 09:00

Putovanje, na kojem ćete provesti kvalitetno vrijeme s najbližima, ne mora za vas biti “udarac po džepu” jer uz Hrvatsku turističku karticu očekuju vas pogodnosti i popusti i do 50 posto.

Otputovati, maknuti se dalje od mjesta u kojem živite, način je da se odmaknete od svakodnevice, stresa, poslovnih briga, da vrijeme provedete s partnerom, prijateljima i obitelji, a svoje baterije ponovno napunite za izazove koji su pred vama. Hrvatska je zemlja koju turisti rado posjećuju tijekom cijele godine, i za to postoje nebrojeni razlozi. Od predivnih mjesta uz obalu i na otocima, gdje se možete odmoriti i uživati u šetnjama i bogatoj gastronomskoj ponudi i izvan ljetne sezone, pa do predivnih destinacija u prirodi Gorskog kotara i Like, Slavonije, Međimurja, ili Zagorja, svugdje možete pronaći “ono nešto” što će vas opustiti i druženje s bliskim i dragim ljudima pretvoriti u predivnu uspomenu.

Za putovanje po Hrvatskoj i uživanje u zanimljivim destinacijama, kojih ima doista mnogo, ne morate imati godišnji od dva ili tri tjedna, za odmak od svakodnevice dovoljan je i vikend. A kako nas ova kalendarska godina “posebno voli”, blagdani koji su pred vratima omogućavaju dobre kombinacije za produžene vikende. I možda vam se čini kako je prosinac tako daleko, ali vrijeme je za planiranje i “ozbiljnijih” putovanja po Hrvatskoj.

Uz Hrvatsku turističku karticu sve je jednostavnije

Možda nemate niti ideju o tome kamo biste otputovali i što biste novo željeli istražiti i doživjeti u Lijepoj Našoj. Na stranicama Hrvatske turističke kartice možete dobiti inspiraciju za putovanje, a popusti upisani kod svake destinacije, koji doista nisu zanemarivi – od 10 do čak 50 posto u nekim smještajnim jedinicama, motivirat će vas da i vi postanete vlasnik ove korisne kartice.

Hrvatska turistička kartica ne samo što vam pruža posebne pogodnosti i popuste kod plaćanja smještaja u hotelima, već njome možete plaćati i smještaj kod privatnih iznajmljivača, ali i ostale ugostiteljske usluge u Hrvatskoj tijekom cijele godine, kao što su konzumacija hrane i pića, usluge putničkih agencija i turoperatora, paket-aranžmani te najam brodova.

Foto: Shutterstock

Kako postati korisnik Hrvatske turističke kartice?

Da biste postali korisnik Hrvatske turističke kartice, dovoljno je da budte punoljetni i posjetite jednu od poslovnica banaka – HPB ili Podravske banke, i ondje otvorite svoj račun. Nakon otvaranja računa, dobivate svoju karticu, a sredstva na nju može uplatiti vaš poslodavac ili vi sami. Banke izdaju karticu koja traje sljedeće četiri godine od dana otvaranja, a njome možete plaćati isključivo kod turističkih uslužitelja koji posjeduju POS aparat, ali s kartice ne možete dizati gotovinu na bankomatima.

Novac uplaćen na karticu možete koristiti na mjestima gdje želite platiti određene turističke usluge, a pritom dobivate sve pogodnosti i popuste koji su trenutno aktualni na web-stranici kartice. Kad “ispraznite” karticu, na nju ponovno možete uplatiti svotu po želji i nastaviti koristiti sve pogodnosti. Dobra je vijest i što vas vaš poslodavac može preko ove kartice nagraditi za vaš rad i trud ili dodatno motivirati jer uplata na vašu karticu do iznosa od 331,81 euro njemu je neoporeziva, povrh ostalih neoporezivih nagrada i primitka, koje poslodavci mogu isplatiti radnicima u jednoj kalendarskoj godini.  

Blagdani kucaju na vrata, a pogodnosti su u punom jeku

Zašto čekati zadnji tren? Vrijeme blagdana je pred vratima, a pogodnosti i popusti koje nudi Hrvatska turistička kartica su brojne. Od odredišta s vrhunskom wellness ponudom, preko renomiranih gastro destinacija, pa do mjesta za odmor u samom srcu prirode, sve to možete pronaći s posebnim cijenama koje će vam se, kao vlasniku Hrvatske turističke kartice, itekako svidjeti. Pa, kada se uvjerite da vas odmor s partnerom, prijateljima ili obitelji, ne mora teško „udariti“ po džepu, s uzbuđenjem i veseljem ćete rezervirati svoj vikend, ili produženi vikend, na odredištu koje ste već dugo poželjeli istražiti. Vrijeme je da krenete u akciju kako biste se mogli kvalitetno i bezbrižno odmoriti i opustiti nadolazećih blagdana.

Foto: HTZ

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije