Omiljena božićna slastica: Isprobajte trikove za najfinije fritule kod kuće
Na vrijeme izvadite sve sastojke iz hladnjaka i koristite neki od ovih dodataka.
Komentari 24
A odkuda si ti ,pa sve su to malo seobe naroda sasobom donijele i kao Burek i pite od Osmana ili strudle od Austro ugarske , nije li tako...
U Zagorju , Prigorju i Međimurju božična slastica je bibanica iliti orahnjača, kod nas nema fritula
Oprostite, ali fittelle nisu tradicija Dalmacije, već su to male krafne iz Mletačke republike, koje su se tradicionalno posluživale u doba karnevala. Fritule nema baš ništa sa Hrvatskom. Čisti uvezeni recept iz Venecije, koji sa Dalmacijom nema baš ništa zajedničko, jer - gdje je pšenica u Dalmaciji za praviti brašno, gdje je sambucca za spriječiti ulaz ulja. U konačnici gdje su suncokreti za proizvesti ulje? Predlažem Dalmatincima napraviti Dan Uvezenih Jela i neka to bude Badnjak, jer na njega jedu uvozni atlanski bakalar, nešto što su pokupili iz Portugala te jedu fritule, originalno, kako sam rekao, frittelle iz Mletačke republike.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Tamo gdje se ne peku fritule, peku se drugi kolači...koji također nisu izvorno Hrvatski, neki potječu iz Austrije, nekima se nikako ne može utvrditi porijeklo, neki iz Australije (čupavci).....Ali sve to nije razlog da se na nečije običaje i kolače koji se negdje peku...gleda s visoka i ističe kako " to nije naše...to se kod nas ne sprema".....