Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako će izgledati?

Vlasnici ugostiteljskih objekata otkrili kako se pripremaju za otvaranje i što očekuju u prvim danima rada

07.05.2020.
u 17:39

Porazgovarali smo s nekoliko vlasnika ugostiteljskih objekata koji su nam rekli hoće li otvoriti idući tjedan, kad stupa treća faza popuštanja mjera, i kako se pripremaju za otvaranje.

U ponedjeljak kreće treća faza popuštanja mjera, a ona uključuje otvaranje restorana i kafića. Nakon kozmetičkih i frizerskih salona koji su se prilagodili novim uvjetima rada, svi se pitaju kako će izgledati odlazak na kavu ili ručak u restoran. Od ponedjeljka će svoja vrata moći otvoriti i oni ugostiteljski objekti koji nemaju terasu, ali postoji strogi raspored stolova, kao i mjere koje se moraju poštivati. 

- Počeli smo s čišćenjem, pranjem i pripremom za otvaranje u ponedjeljak. Na terasi ćemo držati propisani razmak, što nije teško jer imamo veliku terasu, a probleme bi mogla stvarati jedino kiša. Veselimo se početi raditi, a mnogi nas ispituju kad krećemo s poslom jer su i oni jako nestrpljivi. Svjesni smo da će u početku biti manje prometa, no s nečim moramo početi. Mi otvaramo, bilo to za jedan, pet ili 10 stolova, rekla je Dragana Dilparić, vlasnica kavane Darling&Shegrts, mnogima omiljenog mjesta za doručak u Zagrebu, i najavila brojne novitete:

- Više neće biti popularnog doručka s bakinog kredenca zbog higijenskih razloga, no pripremamo čak devet različitih vrsta doručka, kao i palačinke, vafle, ledene čajeve… Nastavljamo s doručcima, ali u drugačijem obliku i jači nego do sad!

U videu pogledajte kako izgledaju pripreme za otvorenje u kavani Darling&Shegrts:

U Swankey Monkey Gardenu za goste pripremaju malo iznenađenje - otvorili su još jednu, dodatnu terasu na najvišoj etaži Swanky Monkey Gardena, iznad bazena.

- Postavili smo stolove na udaljenosti prema preporuci HZJZ  i to na svim našim terasama. Osim toga, postavili smo dezinficijense na ulazu hostela te na recepciji hostela i u baru. Pripremili smo maske i rukavice u velikom broju za sve naše zaposlenike, kako bismo sačuvali njihovo zdravlje i zdravlje naših gostiju. Smjene naših zaposlenika će se, naravno, regulirati te ćemo koristiti pauzu od sat vremena kako bismo mogli dezinficirati sav prostor u baru i na terasama. Pripremili smo i digitalni cjenik koji će naši gosti moći vidjeti online, pošto je preporuka za kafiće da nemaju cjenike po stolovima kako bi se smanjila mogućnost zaraze. Postavit ćemo i jedan veliki cjenik na samom ulazu tako da će naši gosti moći vidjeti cijelu našu ponudu. Inače, a ne samo sada u vrijeme korona virusa, Swanky Mint Hostel i Swanky Monkey Garden imaju visoke standarde čistoće, rekli su iz Swankey Monkey Gardena.

U Swanky Monkey Gardenu pripremili su iznenađenje za goste - novu terasu iznad bazena te sve uredili prema novim uvjetima:

1/18

Boris Šuljić, vlasnik hotela i restorana Boškinac u Novalji, rekao je da će na terasi držati potrebnu udaljenost, a otvorenje su najavili za 15. svibnja.

- Kod nas je dobra situacija jer smo izdvojeni. Restoran ima terasu veličine 500 kvadratnih metara pa ćemo se u potpunosti prilagoditi novim uvjetima. Ne očekujemo navalu, ali 10 gostiju – 10 gostiju, pobrinut ćemo se da svi budu usluženi poput kraljeva! Ovo je novo iskustvo u planiranju za sve nas i jedva čekamo ponovno početi raditi ono u čemu smo najbolji, rekao je vlasnik restorana kojem je u veljači ove godine dodijeljena i prestižna Michelinova zvjezdica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boškinac (@hotelboskinac) on

Krajem idućeg tjedna svoja vrata planira otvoriti i bistro Beštija, a otvaranje s nestrpljenjem iščekuju:

- Promijenili smo malo interijer Beštije, dodali više prostora između stolova kako bi gosti mogli održavati razmak jer smo mali bistro i brzo se napunimo. Uređujemo i vanjski dio pa ćemo imati 4-5 stolova u dvorištu. Kod nas je sve sigurno, ništa ne pada s krovova! Interijeru smo dodali i jedan umjetnički štih u vidu murala na zidu jer – ništa bez umjetnosti, nikada!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B E Š T I J A (@bestija_zagreb) on

U Rougemarinu svi zaposlenici rade na tome da budu sve bude spremno za otvaranje u ponedjeljak za rad u uvjetima koje je propisao Stožer:

- Zadnjih desetak dana intenzivno otklanjamo kvarove i manje nedostatke u našim restoranima jer nam je to bila idealna prilika upravo za to. Od ovog smo tjedna počeli i s generalnim dubinskim čišćenjem. U Folnegovićevoj 10 uređujemo i park ispod restorana kako bismo ga mogli pretvoriti u vrt s mjestima za sjedenje, ako će biti potrebe. Bistro Rougemarin u Folnegovićevoj 10 i Baba by Rougemarin na Trgu bana Jelačića otvaramo zasigurno u ponedjeljak, dok restoran Rougemarin City u Petrinjskoj otvaramo čim saniramo štete od potresa. Naime, u potpunosti nam je uništena ventilacija pa čekamo izvođače radova, rekli su iz Rougemarina te dodali da već neko vrijeme rade na novim proizvodima i receptima. Imali su vremena za organizaciju proizvodnje svježe tjestenine, kiseljenja povrća i sl., pa s tim nastavljaju i nakon otvaranja restorana. Bagel and Lobster Barr u Jurišićevoj zasad neće otvoriti jer je riječ o lokalu bez terase.

Dražen Boban, vlasnik restorana Vinodol, otvorenje je najavio za 11. svibnja:

- Radimo dostavu već desetak dana, ali to je, naravno, daleko od pravog poslovanja. Budući da već radimo dostavu, samim time potpuno smo spmreni za posao, željni rada i naših dragih gostiju. Svjesni smo činjenice da ne možemo očekivati odmah navalu u ugostiteljske objekte te da će se, zapravo, situacija poporaviti tek na jesen. Poštivat ćemo sve epidemiološke mjere koje budu na snazi glede dezinfekcije i fizičkog razmaka, kako ne bismo ugrozili zdravlje naših gostiju i zaposlenika.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije