Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bozićna štednja

Vjenčić od 100 kuna je preskup! Kupit ću samo nove svijeće

'25.11.2010. Zagreb, Hrvatska - Korak po korak izrada adventskog vijenca u Vrtnom centru Kalia.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
27.11.2010.
u 11:07

Oni koji se ipak odluče kupiti novi vjenčić imaju poprilično velik izbor, a cijene se kreću od 50-ak za skromne i malene vjenčiće do 400 kuna za velike raskošne

U skladu s recesijom i blagdanskom potrošnjom manjom za 2,5 milijardi kuna nego prijašnjih godina, mnogi i ne razmišljaju o trošku koji nosi adventski vjenčić. Tako će većina ove godine, umjesto raskošnog vjenčića za blagdanski stol, kupiti tek svijeće i upotrijebiti stari umjetni vjenčić.

 

Kupuju samo svijeće

 

– Preskupo je svake godine dati i sto kuna za vjenčić, pa zato kupimo nove svijeće, a umjetni vijenac promijenimo svakih nekoliko godina – iskrena je umirovljenica Ivka Pustak.

 

Oni koji se ipak odluče kupiti novi vjenčić imaju poprilično velik izbor, a cijene se kreću od 50-ak za skromne i malene vjenčiće do 400 kuna za velike raskošne, ukrašene kuglicama, anđelima ili sušenim voćem.

 

– Kupujem svake godine novi vjenčić i planirala sam potrošiti najviše 150 kuna. I to je puno novca, ali to je obiteljska tradicija i ljepše mi je za blagdane vidjeti vjenčić od svježe jelovine ili mahovine na stolu – kaže Zagrepčanka Marina.

 

Svježi vjenčići na zagrebačkim tržnicama stoje od 60 do 300 kuna, ovisno o veličini i količini ukrasa. Trgovci ove godine i nisu prezadovoljni, a kako kažu, najbolje se prodaju oni iz srednjeg cjenovnog razreda.

 

Lanci opet najpovoljniji

 

Mnogi kupuju i prazan vijenac (oko 25 kuna na tržnicama) pa si kod kuće daju oduška i sami ga ukrase prošlogodišnjim ukrasima i svijećama koje se u trgovačkim lancima mogu kupiti već za deset kuna.

 

Cvjećarnice i tržnice ni ove godine ne mogu cijenama konkurirati velikim trgovačkim lancima gdje se svježi vjenčić srednje veličine zajedno sa svijećama može kupiti već za 70 kuna. Ukrašen umjetni vjenčić bez svijeća u lancima košta od 30 do 50 kuna, a svijeće od deset do trideset kuna.

Komentara 3

OB
-obrisani-
11:42 27.11.2010.

Ja cu kao i uvijek posaditi psenicu...i vezati je masnom. U svjecnjak staviti svijece...

KI
kike22
11:58 27.11.2010.

ja ću imati stari vijenčić od prošle godine jer nemam novca za novi jedva mi ostaje za hranu i osnovne životne potrebe kad platim kredit i režije jer mi je plača 2500 kn..stoga moram biti zadovoljna i sa starim .....

NE
newform1
12:32 27.11.2010.

Oni koji idu redovito u crkvu, ionako ne kupuju vjenčiće po centrima. Većina župa, u suradnji s djecom i mladima, organizirala je izradu vjenčića u svojoj župi. Tako i moja: cijene su bile 30 - 50 kuna, a sav prihod ide u humanitarne svrhe, siromašnim obiteljima u župi. I svaki je ljepši od ovih u centrima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije