Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Onaj osjećaj'

Vječni problem: Imate li ova 4 faktora zaslužna za kemiju u vezi?

veza
Foto: Shutterstock
1/3
30.11.2016.
u 11:10

Preskočite tipične razgovore o poslu ili obitelji, već pitajte osobu koji su joj interesi i planovi za budućnost. Možda upravo ovdje leži sličnost

Kemija u romantičnoj ljubavi čini se nedostižnom, ali stručnjakinja za veze Kimberly Seltzer uvjerena je da kemija zapravo ovisi o četiri faktora: fizičkoj, emocionalnoj, intelektualnoj te duhovnoj privlačnosti. 

Fizička privlačnost
Fizička privlačnost vrlo je važna, ali i vrlo promjenjiva. Osobe na početku veze partnera/icu smatraju privlačnim, a ta privlačnost raste što bolje upoznajete osobu, ali i obrnuto.

Emocionalna privlačnost
Osjećate li se voljeno i zbrinuto? Pokazujete li svoje osjećaje drugoj osobi? Pravi pokazatelj vaše emocionalne privlačnosti je osjećaj kad vam osoba u teoriji odgovara, ali ne osjećate tu kemiju. Postoje načini da to prebrodite. Preskočite tipične razgovore o poslu ili obitelji, već pitajte osobu koji su joj interesi i budući planovi. Možda upravo ovdje leži sličnost, dozvolite si da budete ranjivi.

Intelektualna kompatibilnost
Slično kao kod fizičke privlačnosti, ona intelektualna vrlo je važna, a vjerojatno i najvažnija. Primjerice, osoba sa smislom za humor osjećat će se bolje s nekim tko joj je sličan, kako piše Reader's Digest.

Duhovna kompatibilnost
Od četiri spomenuta faktora, duhovni je najteže odrediti. Neke osobe u ovu kategoriju svrstavaju religiju, za druge je to način života poput veganstva. Isprva se teško naviknuti na neke stvari, ali tijekom vremena se i to dogodi. 

>> 7 znakova da biste se trebali pomiriti s bivšim dečkom

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
22:59 30.11.2016.

ma kako da ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije