Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao...

Više se ne seksate redovito? Evo kako to utječe na vas i vaše tijelo...

Shutterstock
22.11.2022.
u 00:26

Jedan od najzanimljivijih dijelova onoga što se događa s vašim tijelom kada prestanete imati seks jest da prestanete toliko žudjeti za njim

Mnogo je razloga zašto je vaš seksualni život stao. Možda prolazite kroz prekid, a možda vi ili vaš partner prolazite kroz težak period. Ili su vam možda samo život, djeca ili posao na putu. Nekoliko dana može se pretvoriti u tjedne ili mjesece, i prije nego što shvatite, niste imali seks toliko dugo da vam na neki način prestane nedostajati.

Nažalost, nedostatak seksa postalo je vaša nova normala. Svi s vremena na vrijeme prolazimo kroz seksualne kolotečine. I dok one nisu zabavne i možda bismo čak postali ogorčeni zbog toga, pokazalo se da možete imati vrlo stvarne fiziološke reakcije na nedostatak seksualne aktivnosti ako predugo ostanete bez seksa, kako piše Your Tango.

Češće se razbolite
Seksualni edukator Cory Honickman kaže da naš imunološki sustav slabi kada nemamo redovit seks. Želite izbjeći prehladu i gripu? Imajte više seksa.  

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Vaša razina stresa raste
Možete postati tjeskobni jer dolazi do smanjenja lučenja hormona zadovoljstva, kaže Honickman. Ne imati seks je stresno. Istraživanja čak pokazuju da će vam, kada prolazite kroz seksualnu kolotečinu, možda biti teže održavati nizak krvni tlak i nositi se sa situacijama koje izazivaju stres.

Teže se uzbudite
Da stvar bude još gora, muškarci bi mogli početi patiti od erektilne disfunkcije, točnije od preuranjene ejakulacije, ako dugo vremena izdrže bez spolnog odnosa. Nalazi studije objavljene u časopisu American Journal of Medicine pokazuju da muškarci koji imaju spolne odnose manje od jednom tjedno imaju dvostruko veću vjerojatnost da će doživjeti erektilnu disfunkciju nego muškarci koji imaju spolne odnose jednom tjedno ili više.

Gubite želju za seksom
Jedan od najzanimljivijih dijelova onoga što se događa s vašim tijelom kada prestanete imati seks jest da prestanete toliko žudjeti za njim. Honickman kaže da ćete početi manje željeti seks ako ga niste imali neko vrijeme. Vaš će libido biti loš ili drugačiji od uobičajenog.

Udaljavate se od partnera
Ako ste u vezi, mogli biste postati nesigurni u pogledu veze koju imate s partnerom. Zbog toga će vam drugi ljudi postati privlačniji.

Vaše samopouzdanje bi moglo stradati
Možda ćete se osjećati manje privlačno i depresivnije. Vjeruje se da orgazmi imaju mnoge zdravstvene dobrobiti, uključujući antidepresivna svojstva. 

Udala se za krpenu lutku: 'U problemu smo jer me prevario, ali borim se za nas zbog našeg sina'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zidam spremno
zidam spremno
22:04 21.11.2022.

Koji vam je to imbecilni izraz “seksate se”..? Zivim u Zagrebu vec skoro 60g. i nikad, nikog, nigdje nisam cuo da je izgovorio tu rijec. Ševiti se, fukati se, jebati se, potrositi se, poštepati se, prasnuti se, opaliti komada, kresnuti se, potorbati se, itd… sve to se koristilo i koristi se. “seksati” ama nas nikad. To cujem samo u imbecilnim medijima…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije