Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grižnja savjesti

Više od polovice majki strahuje da premalo brine o svojoj djeci

majka i dijete
Patrik Macek/Pixsell
29.01.2011.
u 15:52

Majke oosjećaju da bi se trebale više truditi i obuzdavati svoju narav, dok ih 24 posto misli da bi trebale više pomagati djeci oko školskih obaveza

Više od polovine majki osjeća krivnju jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom djecom, priznajući da bi mogle biti bolji roditelji, a najčešće si predbacuju nedostatak strpljenja i to što nemaju dovoljno vremena za spremanje objeda. Istraživanje stranice TheBabyWebsite.com nad 3000 majki, kako objavljuje Daily Mail, pokazalo je da polovina njih osjeća da bi se trebale više truditi i obuzdavati svoju narav, dok ih 24 posto misli da bi trebale više pomagati djeci oko školskih obaveza.

Čini se da poseban izazov predstavlja zabavljanje djece, jer 17 posto majki priželjkuje da su zabavnije. Majke također misle da bi trebale više hvaliti djecu, ali ih i pozornije slušati. Tri četvrtine ispitanih majki priznalo je da često ostavljaju djecu da se sama zabavljaju kako bi se mogle odmoriti ili obaviti neke kućanske poslove, a oko dvije trećine njih osjeća krivnju jer nisu u stanju obaviti sve što su zamislile. Čak osam posto ih otkriva da se nalaze pod velikim stresom jer žele imati savršenu karijeru, ali i savršenu obitelj. Pa ipak, 53 posto ih još uvijek vjeruje da je moguće postići savršenu ravnotežu između posla i obitelji.

 

Ključne riječi

Komentara 6

SI
sinaj
18:37 29.01.2011.

Sve te osjećaje krivnje nametnuli su glupi ženski časopisi sa svojim savjetima o savršenoj supruzi, majci, ženi s karijerom, domaćici.....E, pa ja baš neću da budem savršena u ničem. Žene samo trebaju prestati čitati zaglupljujuće časopise, opustiti se i svee će biti ok. Dijete osjeti majčinu ljubav i onda kada se ona ne manifestira vidljivim znakovima.

PP
pp
18:52 29.01.2011.

o da...zato su djeca sve neodgojenija jer dijete osjeti majčinu bliskost i kad je ona na poslu, kavi, teretani...za savršenstvo se slažem...ali ovdje su u pravu...zato i djeca jesu sve divlja i neodgojenija...

WI
witchy
23:41 29.01.2011.

kad sam kasnih 90tih počela raditi, radno vrijeme se je znalo, tad je to bilo do 3 i doma sam bila do pol 4. nisam imala obitelj i imala sam sve vrijeme za sebe. danas dođem na posao u 8 s ciljem da odem u 4, ali najčešće je to oko pol 6, 6, pa onda u kupovinu špeceraja i doma nisam prije pol 7, 7. i onda ne znam što bi prije. i tako moje dijete odrasta bez mene. ne zato što ja to tako hoću. i tako je svim roditeljima koji rade u firmama s recimo zamišljenim fiksnim radnim vremenom. i kojoj ravnoteži ja tu mogu težiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije