Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna lista

Više ljudi umire od sunčanja nego u prometnim nesrećama! Evo koja zemlja je 'rekorder'

samotamnjenje
Foto: Thinkstock
1/2
14.07.2015.
u 13:29

Umjetno tamnjenje i sunčanje je opasnije nego što mislimo pa mnogi ne uzimaju ozbiljno stalna upozorenja liječnika da se ne izlažu suncu u vremenu od 10 do 17 sati kada je štetnost UV zračenja najjača

Sunčeve zrake opasne su za naše zdravlje te je stoga potrebno biti posebno oprezan pri izlaganju suncu.

Sunčanje je opasnije nego što mislimo pa mnogi ne uzimaju ozbiljno stalna upozorenja liječnika da se ne izlažu suncu u vremenu od 10 do 17 sati kada je štetnost UV zračenja najjača.

I dok mnogi pokušavaju uloviti brončanu boju, nemali broj njih, nažalost, "zaradi" opekline i trpi posljedice koje sa sobom nosi crvena boja kože.

Da upozorenja liječnika nisu bezazlena, pokazuje i britansko istraživanje koje je otkrilo da rak kože uzrokuje više smrtnih slučajeva od prometnih nesreća, a stopa smrtnosti veća je kod žena.

Mnoge žene pribjegavaju brzom rješenju tamnjenja – "sunčanje" u solariju.  Zbog nedovoljne informiranosti ili pak prevelike želje za preplanulu put, žene se za ljeto nerijetko pripremaju upravo u solarijima.

Rezultati istraživanja pokazali su da je na ovoj crnoj listi smrtnosti uzrokovane rakom kože, a kojima su podložnije žene koje tamne u solarijima, Portugal sa čak 72 posto smrtnosti zbog solarija u odnosu na prometne nesreće, piše Daily Mail.

Nakon Portugala slijedi Australija, sa 71 postom, zatim SAD (62 posto# i Kanada (51 posto), Irska ( 40 posto),  Španjolska 35 posto, Uk ( 25 posto)...

>>Zbog solarija imala je rak kože šest puta do svoje 27. godine

>>Vrijeme je za preplanulu kožu. Izbjegavajte solarij, jedite ovo!

Komentara 1

KR
kruti
14:32 14.07.2015.

'sa 71 postom'????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije