Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Što se događa s našim tijelom ako se prestanemo tuširati? Evo ovo...

tuširanje
Foto: Thinskstock
1/7
16.04.2018.
u 13:03

Nakon što se ne tuširate nekoliko dana, osim što se suočavate sa smrdljivom, prljavom i suhom kožom, već možete početi primijećivati probleme

Većini nas je gotovo nezamislivo preskočiti dnevno tuširanje. Iako nam to može zvučati nevjerojatno, neki se odlučuju prestati tuširati svojevoljno. U razloge nećemo ulaziti, ali hoćemo u to što nam se događa s tijelom uslijed prestanka tuširanja. 

Stručnjaci tvrde kako nam dugotrajno izbjegavanje tuširanja može itekako naškoditi. Nije riječ samo o neugodnom mirisu koji ostaje na tijelu, posljedice mogu biti daleko opasnije. 

Mrtve stanice kože, znoj i prašina koja se taloži na koži odličan je temelj za razvoj bakterija koje mogu uzrokovati mnoge zdravstvene probleme. Ne kaže se bez razloga da je higijena pola zdravlja. Ako se znojite svakako biste se trebali tuširati jer znoj na koži pogoduje razvoju bakterija. Najčešća područja tijela na kojima će se razvijati bakterije i gljivice je ispod prsa, pod pazuhom i između nožnih prstiju. Iako mislite da ćete problem riješiti, primjerice, vlažnim maramicama, u krivu ste. To može samo privremeno "prikriti" problem, ali tuširanje i kvalitetno pranje tijela s odgovarajućom spužvicom ili gazom trebalo bi biti prvi izbor. 

Nakon što se ne tuširate nekoliko dana, osim što se suočavate sa smrdljivom, prljavom i suhom kožom, već možete početi primijećivati probleme. Može se pojaviti osip na koži, ali i akne. 

Koža će uslijed nedostatka tuširanja postajati sve tvrđa, a atletsko stopalo gotovo je neizbježno. Osim gljivične infekcije, očekujte i pojavu ekcema na koži. Cijeli niz zdravstvenih problema može se izbjeći samo ako ne odustanete od jedne od najvažnijih higijenskih navika- tuširanja. 

Komentara 13

TR
trolokva
05:54 16.04.2018.

Daj nemojte sr..t.

MA
maximinimax
13:34 16.04.2018.

Ne tako davno na selu nije bilo kupaona kao ni alergija, kožnih bolesti, anemija , frižidera, rijetko rakova a jeli smo što smo imali

MI
mickeyvienna
00:46 16.04.2018.

A sta rade oni sto se kupaju jednom tjedno? Ja ih par poznajem i svi zive po 80 plus 😏...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije